En popüler bayram rotaları

Gündem haberleri Yaşam Haberleri Kurban bayramı İstanbul Antalya İzmir Mersin Muğla Balıkesir Ekonomi haberleri Enflasyon Turizm ÖZEL HABERLER
En popüler bayram rotaları

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasının ardından tatilcilerin de göçü başladı. Vizesiz rotalar, doğa ve kültür turları en çok arananlar listesinde. Bayramda oto kiralama talebi artarken, vatandaşların en çok arama yaptığı şehir Antalya oldu. Vizesiz rotaların başında ise Balkanlar geliyor.

Turizm sektörü, Kurban Bayramı ve okulların yaz tatiline girişinin aynı döneme denk gelişiyle beraber sezona hızlı bir başlangıç yapmaya hazırlanıyor. Tatilin 9 güne çıkarılmasının ardından, planlar da hızlanmaya başladı. Vizesiz rotalar, doğa ve kültür turları en çok arananlar listesinde. Bayramda oto kiralama talebi artarken, vatandaşların en çok arama yaptığı şehir ise Antalya ve Mersin oldu. Mersin'i Muğla, Balıkesir ve İzmir takip etti.

En popüler bayram rotaları - Resim : 1
Vatandaşların tatil aramalarında Antalya ilk sırada.

ANTALYA'YA TALEP YÜKSEK

Antalya'ya talebin neden arttığını anlatan bir tatil arama platformunun Ceo’su Gökhan Sivrikaya, "Antalya’da çok sayıda farklı konaklama alternatifi sunan işletme bulunuyor. Otel konsepti dışında konaklamak isteyenler için merkezde bulunan apart ve pansiyonlar her bütçeye uygun konaklama alternatifi sunuyor. Daha da uygun fiyatlı tatil yapmak isteyenler ise geçen seneden beri tatil rotalarına Mersin’i ekliyor. Muğla ve Balıkesir’de tatilseverlerin gözde destinasyonları arasında her zaman yerini alıyor" dedi. 

2. GÜNE DİKKAT

Vatandaşlar, bayramın genelde 2. günü tatile çıkmayı tercih ediyor ve araştırmalarda otellere en sık bu tarihlerde giriş yapıldığı dikkat çekiyor. Bir seyahat firmasında müdürlük yapan Mehmet Kamçı, özel konserlerle bayramların vazgeçilmez tatil alternatifi olan Kıbrıs’la birlikte Ege ve Akdeniz kıyılarının yanı sıra vizesiz ziyaret edilebilen Mısır ve Balkan ülkeleri gibi yakın yurt dışı destinasyonların yerli turistin gözdesi olarak öne çıktığını söyledi. Shengen vizesi bulunanlar ve yeşil pasaport sahiplerini tatil için öncelikleri ise genelde Avrupa. 

En popüler bayram rotaları - Resim : 2
Vizesiz en popüler rota ise Balkanlar.

VİZESİZ ROTA BALKANLAR

Kamçı, kültür turlarıyla tanınan Balkanlar bölgesinin son dönemde deniz tatili sevenler için de önemli bir alternatif olmaya başladığının altını çizerek, “Adriyatik kıyılarında yer alan Karadağ’ın Budva, Kotor kentleri ile Arnavutluk’un Ohri, Saranda, Avlonya gibi kıyı kentlerini kapsayan turlarımız, hem tarihi yapıları görmek hem de eşsiz güzellikteki sahillerde deniz tatilinin tadını çıkarmak isteyenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor” dedi.   

AYVALIK'A MİDİLLİ ETKİSİ

Ayvalık Ticaret Odası Başkanı Ali Uçar, doluluklarının yüzde 80 civarında olduğunu belirterek, "Ayvalık'ta her bütçeye uygun konaklamalar mevcut. Deniz, kum, güneş dışında tabiat parkları, su sporları, tarihi mekan gezileri gibi. Otellerde konaklama başlangıç kişi başı 2 bin TL’den, oda fiyatları da 4 bin TL’den başlayıp yukarıya doğru çıkıyor. Midilli Adasıyla komşuyuz. Orada yapılan konaklamalar da 50-55 Euro’dan başlıyor.

Yine yaklaşık 80 Euro civarında kapı vizesi ve ulaşımla ilgili 30 Euro’dan başlayan transfer ücretleri var. Midilli Adası’nda da bütçeler bahsedilen kadar ucuza gelmiyor. Eğer yurt içi turizmde siz erken rezervasyon ve doğru bir plan yaptıysanız sıkıntı olmaz.  Yabancı turist oranına baktığımız zaman da Akdeniz bölgesinde yabancı turistlerin de sayısı fazla" diye konuştu. 

sibel.gulersoyler@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel