Dolar 34 TL'ye yakın! Piyasalar yarına kilitlendi

Ekonomi haberleri dolar
Dolar 34 TL'ye yakın! Piyasalar yarına kilitlendi

Dolar kuru 34 TL'ye yakın seviyede 33,92 TL'den güne başladı. Euro ise 37,93 TL'den güne başladı. Fed'den gevşeme sinyali geldi. Bugün bankacılık verileri takip edilecek, yarın ise Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole'de yapacağı konuşma takip edilecek.

Dolar kuru 34 TL'ye yakın seviyede 33,92 TL'den güne başladı. Euro ise 37,93 TL'den güne başladı.

Fed'den gevşeme sinyali geldi. Dün yayımlanan tutanaklarında katılımcıların çoğunluğunun veriler uygun olursa gelecek toplantıda gevşemenin doğru olabileceğini düşündüğü görüldü.

Yetkililer, hedefe doğru ilerleyen enflasyon ve işsizlikteki artışın faizde 25 baz puanlık indirimi sağlamak için makul bir neden sağladığını belirtti. 

Tutanakların ardından piyasalarda risk iştahı arttı. Dolar ise gevşedi. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY endeksi 100,880'e kadar geriledi. Endeks bir haftada 102,387'den 100'lü seviyelere kadar geriledi.

Merkez Bankası salı günü politika faizini sabit bıraktı ve "faiz indirimi" beklentilerinin önüne set çekti. TCMB'nin PPK metnindeki şahin duruş aynen korunmaya devam etti. Para Politikası Kurulu, sıkı para politikası duruşunu sürdüreceği ve enflasyonda belirgin bozulma görülmesi halinde politika duruşunu sıkılaştıracağı ifadesini karar metninde aynen olduğu gibi bıraktı.

Bugün bankacılık verileri açıklanacak. Dolar hesapları ve KKM hesapları takip edilecek. Küresel bankalardan dövize yönelimin başlayacağı uyarıları gelmeye başladı. ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, dövize yöneliminin başlayacağı konusunda uyarıda bulundu. Bankanın ekonomistleri dolara yönelimin ivme kazanması ve enflasyonist baskılardaki artışın, faiz indirim döngüsünde gecikmeye yol açabileceğini söyledi.