Arda Güler'li Real Madrid 10 yıldır o ülkeden futbolcu almıyor! Herkese mantıksız gelmişti, şimdi herkes Florentino Perez'e hak veriyor!

Real Madrid Transfer Arda Güler Arjantin
Arda Güler'li Real Madrid 10 yıldır o ülkeden futbolcu almıyor! Herkese mantıksız gelmişti, şimdi herkes Florentino Perez'e hak veriyor!
FOTOĞRAF: AA

Real Madrid Başkanı Florentino Perez, Madrid ekibinin neden son 10 yılda Arjantinli futbolcuları kadrosuna katmadığına yönelik kendisine sorulan soruya yanıt verdi.

Son 10 yılı saymazsak Arjantinliler hep Real Madrid'deydi. Son 10 yılda ise bu tamamen değişti.

Real Madrid taraftarları Redondo'yu, Valdano'yu, Di Stefano'yu gayet iyi hatırlıyor. 1980'lerin sonunda Real Madrid'de oynayan bir başka Arjantinli Oscar Ruggeri, kulüp başkanı Florentino Perez'e, son dünya kupası sahibi Arjantin'den neden 10 yıldır futbolcu almadıklarını sordu. Real Madrid'in geçmişine bakıldığında o kadar çok Arjantinli yıldız vardı ki, 10 yıllık bu ambargo kesinlikle anlaşılmaz bir şeydi.

Ruggeri sadece bir sezon Real Madrid forması giymiş, onda da La Liga şampiyonluğu kazanmıştı.

Peki Ruggeri'nin Santiago Bernabeu'da sorduğu bu soruya Florentino Perez ne yanıt verdi?

Perez öyle bir cevap verdi ki Ruggeri ona hak verdi.

İşte Perez'in yanıtı: "Oscar, bu külubün seviyesinde oyuncular transfer ediyoruz, son 10 yılda transfer edebileceğimiz herkesin gözünü kamaştıran bir Arjantinli görmedik."

Tabii ki Perez, Messi'yi bu listenin dışında tutuyordu.

Takımdaki son Arjantinli Angel Di Maria'ydı. Şu anda aslında takımda bir Arjantinli var. Nico Paz. Ancak o Kanarya Adaları doğumlu, yani aynı zamanda İspanya vatandaşı.

Bir de Brezilya'ya bakalım. Arjantin'in en büyük rakibi Brezilya'dan Vinicius, Rodrygo ve Endrick transfer edildi. İlk ikisi kendini çoktan kanıtladı, Endrick ise yeni sezonda takıma katılacak ve çok şey vadediyor. Arjantin'den ise Lautaro Martinez, Enzo Fernandez ve Julian Alvarez'in adı Real'le anıldı ancak transfer yapılmadı. Son dönemde çok konuşulan genç Arjantinli yıldız Echeverri var. Ancak onu da Manchester City kaptı.