Real Madrid efsanesi Guti 'Yedek kalacak tabi' dedi ve ekledi 'Mbappe gelirse daha az oynayacak, bunu kabullenmeli'

Haberglobal.com.tr
Real Madrid Kylian Mbappe
Real Madrid efsanesi Guti 'Yedek kalacak tabi' dedi ve ekledi 'Mbappe gelirse daha az oynayacak, bunu kabullenmeli'
FOTOĞRAF: Depophotos

Real Madrid'in efsanevi isimleri arasında yer alan İspanyol eski futbolcu Guti, Kylian Mbappe'nin Madrid ekibine transfer olması durumunda takımda neler yaşanabileceğini anlattı.

Bir dönem Beşiktaş formasını da giyen Real Madrid'in efsanelerinden Guti, takımda sportif bir sorun yaratıp yaratmadığına bakılmaksızın Kylian Mbappe'nin mutlaka transfer edilmesi gerektiğini söyledi.

Takımda 3 oyuncunun olası Mbappe transferinden olumsuz etkileneceğini kaydeden Guti, "Real Madrid bu 3 futbolcudan birine daha az oynayacağını söylemek zorunda kalacak. Sonuçta kulübünüz için en iyi oyuncuyu almalısınız. Oyuncular gelir ve gider, eğer bu oyuncunun gelmesi kulüp için faydalıysa ve başka bir iyi oyuncunuzun zararınaysa da bu durum değişmez" diye konuştu.

Şu anda Real Madrid'de ilk 11'de forma giyen bazı oyuncuların Mbappe'nin gelmesi halinde yedek kulübesine gitmesinin kaçınılmaz olduğunu söyleyen Guti, "Farketmez ne olursa olsun Kylian Mbappe'yle sözleşme imzalardım. Real Madrid taraftarları da böyle düşünüyor. Ancak Mbappe'yi sevmeyenlerin de olduğunu biliyorum" dedi.

Guti, Real Madrid'e müthiş yeteneğiyle gelmişti ancak burada ikincil bir rolü kabul etmek zorunda kalmış fakat bunu dert etmemişti. İstese başka bir takımda ilk 11'de sürekli oynayabilecekken o Real Madrid'de kalmayı tercih etmişti.

Guti belki de Arda Güler için en iyi örnek olabilir. Arda Güler'in ne olursa olsun Real Madrid'de kalma ısrarının Guti'yi hatırlattığını da ekleyelim.