Ağaçlar gitti toz geldi!

Beşiktaş Konut Gündem haberleri Yaşam Haberleri Sağlık Sağlık Haberleri İstanbul İBB
Ağaçlar gitti toz geldi!

Fulya’daki Polat Tower gökdelenin karşısında yer alan ve geçmişte İBB’ye ait arazide başlatılan inşaat çalışması vatandaşları canından bezdirdi. İnşaat çalışması nedeniyle onlarca ağaç kesilirken, semt sakinleri ise gece geç saatlere kadar süren faaliyet ve toz nedeniyle tepkililer.

İstanbul Dikilitaş Mahallesi'nde özel bir firma tarafından yapımı devam eden inşaat projesi, çevre sakinlerinin huzurunu kaçırmış durumda. Gece geç saatlere kadar süren inşaat çalışmaları nedeniyle mahallede hem toz hem gürültü kirliliği bölgede ikamet edenleri canından bezdirirken, inşaat için kesilen ağaçlar ise tartışmalara yol açtı. 

ALICI ÇIKMAMIŞTI 

Beşiktaş Fulya’da bulunan Polat Tower gökdelenin karşısında yer alan ve geçmişte İBB’ye ait arazi, ilk kez Aralık 2015'de satışa çıkartıldı. Söz konusu tarihte 109 milyon 509 bin lira muhammen bedel belirlense de alıcı çıkmadı. Eylül 2019'da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kendi mülkiyetinde bulunan Beşiktaş’taki 5 bin 763 metrekarelik üzerinde ağaçlar bulunan arsayı 175 milyon TL’lik bedel ile satışa çıkardı. İhale için geçici teminat bedeli olarak 5 milyon 250 bin TL şartı konuldu. İhale 9 Eylül tarihinde saat 11.00’da İBB’nin Saraçhane’de bulunan yerleşkesinde yapılsa ihaleye katılan olmayınca, yeniden ihaleye çıkma kararı alındı.

Ağaçlar gitti toz geldi! - Resim : 1
Çevre sakinleri toz ve gürültü nedeniyle adeta kabus gibi günler geçiriyor.

Ancak ilerleyen süreçte ağaçlarla kaplı ve alt kısmında İSPARK olan arsaya 2023'de ilk  kazma vuruldu. Ne olduysa bundan sonra oldu yan tarafından hastane olan inşaat alanından yükselen gürültü ve toz çevre sakinlerini canında bezdirdi.

Ağaçlar gitti toz geldi! - Resim : 2
Birkaç yıl önce yemyeşil olan arazi de konut projesi yükselecek 

AĞAÇLARI KESTİLER

Çevre sakinleri hem yeşil alanını yok olması, hem de çevre kirliliği ve gürültü nedeniyle olup bitenden son derece rahatsız olduklarını belirtirken, Haberglobal.com.tr'ye konuşan semt sakinlerinden Z.E, "Geçtiğimiz gece polis çağırmak zorunda kaldık. İnşaat çalışmaları polis gelince durdu. Ancak haftalardır toz ve gürültüden kabusu yaşıyoruz.  Toz kalkmaması için yapılması gereken sulama doğru düzgün yapılmıyor. Gece geç saatlere kadar kamyonlarla toprak taşınıyor. Yan tarafımız özel hastane. Toz solumaktan bıktık. İnşaat alanı ağaçlık ve kirpilerin bile yaşam sürdüğü bir yerdi. Onlarca ağacı katlettiler" dedi.

Ağaçlar gitti toz geldi! - Resim : 3
İnşaat yapılan alanda çok sayıda ağaç kesildiği belirtilmekte.

YANITSIZ SORULAR

Öte yandan daha önce Beşiktaş Dayanışması Platformu tarafından yapılan geçtiğimiz haftalarda açıklamada ise, "Dikilitaş Yeşil Çimen sokakta bulunan daha önce İSPARK olarak kullanılan şimdi üzerinde inşaat çalışması yapılan alana ne yapıldığını kime satıldığını sormuştuk. İBB çözüm merkezi verdiği yanıtta, alanın İBB mülkiyetinde olduğunu ve arsanın üzerinde proje çalışması yapıldığını bildirdi. Merak ettiğimiz konu ise yanıtsız bırakılmış. Bu arsa üzerinde yapılan çalışmayı İBB İmar mı, yoksa Polat Towver Rezidansın sahibi mi yürütüyor. Arsaya yapılan proje kamusal mı yoksa ticari bir proje mi ?" denilmişti.

mert.inan@haberglobal.com.tr 

Kaynak: Web Özel