Doların sessiz yükselişi sürüyor!

Ekonomi haberleri dolar
Doların sessiz yükselişi sürüyor!

Dolar kuru yükselişini sessiz sedasız sürdürüyor. Kur 21 Mayıs'tan beri dalgalı şekilde yükselişte! Bugüne de 32,70 TL'den başladı. Euro ise 35,44 TL'den başladı. Bu hafta gözler Perşembe günü açıklanacak ABD tüketici fiyatlarında olacak

Dolar kuru yükselişini sessiz sedasız sürdürüyor. Kur 21 Mayıs'tan beri dalgalı şekilde yükselişte! Bugüne de 32,70 TL'den başladı. Euro ise 35,44 TL'den başladı.

Kur 26 Mayıs'tan beri sessiz yükselişte! 26 Mayıs'ta 32.11 TL olan dolar/TL kuru bugün 32.70 TL'den alıcı buluyor. Böylece kur 26 mayıstan bu yana yüzde 1.83 yükseliş sergilemiş durumda.

Bu hafta gözler Perşembe günü açıklanacak ABD tüketici fiyatlarında olacak. İçerde ise işsizlik, sanayi üretimi ve cari açık rakamları takip edilecek. 

Öte yandan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile TCMB Başkanı Fatih Karahan, 11 Temmuz Perşembe günü JP Morgan'ın düzenleyeceği toplantıda konuşma yapacaklar. Bakan Şimşek ayrıca Türkiye Bankalar Birliği ve TÜSİAD toplantılarında konuşacak. Piyasalar Bakan Şimşek'in vereceği mesajları takip edecek. 

Ekonomi yönetimi enflasyonu dizginleyecek, cari açığı azaltıcı politikalar uygulamaya koyarken Türkiye'ye doğrudan yatırımlar sürüyor. Çin'li elektrikli otomobil devi BYD’nin Türkiye’de yaklaşık 1 milyar dolar yatırımla, yıllık 150 bin araç kapasiteli elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim tesisi ile sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik Ar-Ge merkezi kurması öngörülüyor.

Küresel piyasalarda ise Fed Başkanı Powell'ın geçtiğimiz hafta ECB'nin düzenlediği bir toplantıda yaptığı "Enflasyonun yüzde 2'ye doğru gittiğinden emin olmak istiyoruz." değerlendirmesinden sonra Perşembe günü açıklanacak enflasyon rakamları önemle bekleniyor. ABD'de yıllık enflasyonun yüzde 3.3'ten yüzde 3.1'e doğru hafiflemesi bekleniyor. 

Öte yandan bugün ve yarın Fed Başkanı Jerome Powell, ABD Kongresi'nde sunum yapacak. Yatırımcılar sunumda piyasa yanlısı açıklamalar bekleyecek.