Dolar yeniden yükselişte! Gözler verilerde

Ekonomi haberleri abd doları
Dolar yeniden yükselişte! Gözler verilerde

Dolar yeniden 32.25'in üstündeki yükselişini sürdürüyor. Dolar/TL bugüne 32,2867 TL'den başladı. Euro ise bugüne 34,92 TL'den başladı. Bugün gözler bankacılık verileri ile rezerv rakamlarında olacak. Yarın ise ABD'de açıklanacak kişisel tüketim harcamaları takip edilecek

Dolar yeniden 32.25'in üstündeki yükselişini sürdürüyor. Dolar/TL bugüne 32,2867 TL'den başladı. Euro ise bugüne 34,92 TL'den başladı. Bugün gözler bankacılık verilerinde olacak.

Geçtiğimiz hafta açıklanan rakamlar TCMB'nin rezervlerinin artışını sürdürdüğünü(geçtiğimiz hafta 9 milyar dolarlık artış sergilemişti) ve hem bireylerin hem de şirketlerin döviz mevduatlarını azaltmaya devam ettiğini göstermişti. 

Dün katıldığı bir etkinlikte konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Kurda istikrar öngörümüz var. Bu da dezenflasyonu beraberinde getirecek." dedi. Dolar kuru 19 Nisan'dan bu yana 32,55'ten 32.30 TL'ye kadar geriledi. Kur 1 aydan uzun bir süredir 32.40 TL'den altında seyrediyor. 

Dezenflasyon sürecinin eşiğinde olduklarını söyleyen Bakan Şimşek "Enflasyonda geçiş dönemi bu ay sona eriyor." dedi. Geçtiğimiz haftalarda Arap Bankacılık Zirvesi'nde konuşan TCMB Başkanı Fatih Karahan, manşet enflasyonun Mayıs’ta zirve yapacağını ve sonra belirgin düşüşe geçeceğini kaydetmişti. Karahan "Manşet enflasyonda Haziran ile ciddi bir gerileme bekliyoruz." ifadesini kullanmıştı. 

TCMB'nin 2024 yıl sonu enflasyon tahmini son enflasyon raporunda yüzde 38 olarak yer alıyor. Enflasyon yüzde 69,8 düzeyinde yer alıyor. TÜİK mayıs ayı enflasyonunu 3 haziran pazartesi günü açıklayacak.  

Yarın Türkiye ekonomisinin 2024 ilk çeyrek büyüme rakamları açıklanacak. Beklentiler Türkiye ekonomisinin yüzde 5.7 ila yüzde 5.9 arasında büyüyeceği tahmin ediliyor. 

Bugün ayrıca TCMB'nin Para Politikası Kurulu toplantı özeti açıklanacak.