Dolar yükselişe devam ediyor... Piyasa yarını bekliyor

Ekonomi haberleri dolar
Dolar yükselişe devam ediyor... Piyasa yarını bekliyor

Dolar kuru 19 Hazirandan bu yana yüzde 1,22 yükseliş sergiledi... Kur bugüne de 32,96 TL'den başladı. Euro/TL kuru da 35,34 TL'den başladı. Bugün piyasada veri bulunmuyor. Piyasalar yarın açıklanacak TCMB'nin faiz kararına odaklandı.

Dolar kuru 19 Hazirandan bu yana yüzde 1,22 yükseliş sergiledi... Kur bugüne de 32,96 TL'den başladı. Euro/TL kuru da 35,34 TL'den başladı. 

Piyasada bugün açıklanacak veri bulunmazken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti Grup Toplantısı'nda yapacağı konuşma takip edilecek. Öte yandan piyasa yarın açıklanacak TCMB'nin faiz kararına ve cuma günü Singapur'da gri liste açıklamasına odaklandı. 

TCMB'nin yarın politika faizini sabit bırakması bekleniyor. TCMB'nin politika faizinin yönüne karar vermesi için haziran ayı enflasyonunu görmesi bekleniyor. Ekonomi kurmayları enflasyonun haziran ayından itibaren gerilemeye başlayarak dezenflasyon sürecini başlatacağını ifade ediyor. Dün toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan yapılan açıklamada da haziran ayından itibaren dezenflasyon sürecinin başlayacağı vurgulandı. 

Hazine  ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek dün sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında "Enflasyon yakında çok hızlı bir düşüş sürecine girecek." dedi. Enflasyon mayıs ayında yıllık bazda yüzde 75 düzeyine çıkmıştı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, asgari ücrete zam yapılmayacağını "önceliğimiz enflasyonu düşürmek" sözleriyle ifade etti. 

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan Yatırım Taahhütlü Avans Kredileri(YTAK) süreçlerinin hızlandırılması kararı çıktı.

Küresel piyasalarda ise Fed yetkililerinin "faiz indirimleri konusunda sabırlı olunmalı" açıklamalarının etkileri hissediliyor. Dolar bu açıklamaların ardından küresel para birimleri karşısında değer kazanırken dolar endeksi 105'in üstüne çıktı.