Dolar yatay, piyasalar TCMB'yi bekliyor

Ekonomi haberleri dolar ABD Merkez Bankası
Dolar yatay, piyasalar TCMB'yi bekliyor

Dolar kuru yatay seyirde 34.27 TL'de seyretmeye devam ediyor. Euro ise 37,33 TL'den başladı. Piyasalar Perşembe günü açıklanacak faiz kararına kilitlendi.

Dolar kuru yatay seyirde 34.27 TL'de seyretmeye devam ediyor. Euro ise 37,33 TL'den başladı.

Dolar küresel para birimleri karşısında güçlü kalmaya devam ediyor. Ortadoğu'ya ilişkin endişelerin azalması ve Fed yetkililerinden gelen "ılımlı indirim" mesajları doları güçlü tutuyor. Doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü ölçen DXY Endeksi 103,107 ile ağustostan beri en yüksek seviyeye çıktı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Perşembe günü politika faiz kararını açıklayacak. TCMB'nin politika faizini yüzde 50'de sabit bırakması bekleniyor. Fed, ECB ve diğer küresel Merkez Bankalarının faiz indirme sürecine girmesiyle birlikte TCMB içinde zamanlaması tahmin edilmeye çalışılıyordu. Ancak beklentilerin üstünde gelen eylül ayı enflasyonu tüm planları bozdu. Bununla birlikte küresel yatırım bankaları da faiz indirim tahminlerini ötelemeye başladı.

JP Morgan, Goldman Sachs ve Deutsche Bank, kasım 2024'te bekledikleri faiz indirimlerini Ocak 2025'e ötelediler. 

Geçtiğimiz cuma TCMB'nin yayımladığı Piyasa Katılımcıları Anketi içerde de beklentilerin değiştiğini gösterdi. Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi yükseldi.

Borsa İstanbul'da satış dalgası sürüyor. Bist100 Endeksi son 1 aylık süreçte yüzde 10 gerileyerek 8,699 puana geriledi.

Bugün içerde bütçe dengesi rakamları açıklancak.