Dolar ve euro rekor kırıyor!

Ekonomi haberleri dolar
Dolar ve euro rekor kırıyor!

Dolar çarşamba gününe 32,09 TL'den, Euro ise 35,11 TL'den başladı. Ancak gün başlarken alımların artmasıyla hem dolar hem de Euro'da yeni rekorlar geldi.

Dolar çarşamba gününe 32,09 TL'den, Euro ise 35,11 TL'den başladı. Ancak gün başlarken alımların artmasıyla hem dolar hem de Euro'da yeni rekorlar geldi.

Saatler 08:52'yi gösterdiğinde dolar 32,75 TL'ye, Euro 35,75 TL'ye yükselerek rekor kırdılar!

Seçim yaklaştıkça vatandaşların dolar talebi artışını sürdürüyor. Ancak analistler bu talebin güçlü olmadığını söylüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Fitch'in not artırımının ardından yayımladığı mesajında "Döviz piyasasındaki dalgalanmanın geçici olduğu değerlendirilmelidir." dedi. 

Dolar mart ayına 31,34 TL'den başladı. 13 günlük süreçte 32,09 TL'ye kadar yükseldi.

Küresel piyasaların beklediği ABD enflasyonu dün beklentilerin üzerinde açıklandı. ABD'de enflasyon Şubat'ta aylık yüzde 0,4, yıllık yüzde 3,2 oldu. Verinin ardından doların diğer para birimleri karşısındaki gücünü gösteren DXY endeksi 102,74 seviyelerine kadar yükselse de yeniden 102,5 seviyelerine kadar geriledi. 

İçerde ise sanayi üretimi değişmedi. Cari açık iyileşme gösterdi. Açık ocak ayında 2.5 milyar dolar oldu. Yıllıklandırılmış cari açık ise 45,4 milyar dolardan 37,5 milyar dolara geriledi.

Altın ve enerji hariç cari işlemler hesabı Ocak'ta 3,6 milyar dolar fazla verdi.

TÜİK'in açıkladığı enflasyonun beklentilerin üstünde gelmesi ve doların artışını sürdürmesi küresel yatırım bankalarının TCMB'nin beklentisini değiştirdi. Deutsche Bank, TCMB'nin mart ayında 500 baz puan faiz artırımı yapmasını beklediğini raporladı. Son olarak Bank Of America'da(BOFA) mart ayında TCMB'nin 300-500 baz puan faiz artırımı yapabileceğini raporladı. BOFA, şubat ayı enflasyon rakamlarının beklenti üstü gelmesinin ardından spekülatif döviz talebinde artış olduğunu vurguladı. 

Bugün içerde veri bulunmuyor.