Dolar haftaya nasıl başladı? Veriler izlenecek

Ekonomi haberleri
Dolar haftaya nasıl başladı? Veriler izlenecek

Veri gündeminin yoğun olduğu haftaya dolar 26,73 TL'den başlarken, Euro ise 28,67 TL'den başladı. Bu hafta veri gündemi yoğun! İçerde sanayi üretimi, cari açık ve piyasa katılımcıları anketleri takkip edilecek, dışarda ise ECB'nin faiz kararı ve kritik mahiyette ABD enflasyonu açıklanacak

Veri gündeminin yoğun olduğu haftaya dolar 26,73 TL'den başlarken, Euro ise 28,67 TL'den başladı.

Bu hafta veri gündemi yoğun! İçerde sanayi üretimi, cari açık ve piyasa katılımcıları anketleri takkip edilecek, dışarda ise ECB'nin faiz kararı ve kritik mahiyette ABD enflasyonu açıklanacak.

Bugün Türkiye'nin cari açık rakamları, işsizlik rakamları ve sanayi üretim rakamları açıklanacak. 

Geçtiğimiz hafta cuma günü Fitch, Türkiye'nin not değerlendirmesini yayımladı. Fitch, Türkiye ekonomisinin görünümünü "durağan"a yükseltti. Fitch, not görünümünün yükselmesini daha geleneksel ekonomi politikalarına dönüşe bağladı. Fitch, uygulanan geleneksel politikaların enflasyonda düşüşle birlikte istikrarın iyileşmesine pozitif katkı yapacağını söyledi. 

Geçtiğimiz hafta cuma günü Dünya Bankası'nın sağladığı krediyle ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek "Dünya Bankası’nın Türkiye fonunu belirgin şekilde artırma kararı, orta vadeli ekonomik programımıza dönük bir başka onaylamadır” dedi. 

Şimşek, “Böylesine önemli bir dış finansmanın varlığı, şüphesiz programımızın başarılı bir şekilde yürütülmesini şüphesiz ki güçlendirecektir” dedi.

Bugün saat 10:00'da işsizlik, sanayi üretimi ve Cari açığın açıklanması bekleniyor.

Geçtiğimiz hafta açıklanan Orta Vadeli Program'da cari denge hedefleri 2024 için cari açık hedefi 34,7 milyar dolar, 2025 için 31,7 milyar dolar 2026 için ise 30 milyar dolar olarak belirlendi.

Öte yandan bu hafta küresel piyasalarda dalgalanmaları artırabilecek kritik 2 veri açıklanacak. Biri ABD enflasyonu diğer ise Avrupa Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz kararı. ABD'nin enflasyonu Çarşamba günü saat 15:30'da, ECB'nin faiz kararı ise Perşembe günü saat 15:15'te açıklanacak.

Kaynak: Haber Global TV

dolar euro Döviz mevduatları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan