Yılbaşı tavuğu nasıl yapılır? İşte gecenin yıldızı olmaya aday çıtır çıtır 'yılbaşı tavuğu tarifi'

Yılbaşı
Yılbaşı tavuğu nasıl yapılır? İşte gecenin yıldızı olmaya aday çıtır çıtır 'yılbaşı tavuğu tarifi'

Yılbaşına saatler kalmış durumda artık ve yılbaşı menülerinin ilk adaylarından yılbaşı tavuğu için araştırmalar da hızlanmış durumda. Yılbaşı sofralarında genelde hindi kullanılsa da daha az kişiler için genelde tavuk kullanılmakta. Peki yılbaşı tavuğu nasıl yapılır? İşte püf noktaları ve tarifi...

Yılbaşı tavuğu nasıl yapılır? sorusunun yanıtı yılbaşı için en çok araştırılan başlıklardan birisi olmuş durumda. Yılbaşı tavuğunu yılbaşı menüsüne ilave etmek isteyenler merakla bu sorunun cevabını araştırıyor. Peki, yılbaşı tavuğu nasıl yapılır? İşte, fırında yılbaşı tavuğu tarifi ve malzemeleri...

YILBAŞI TAVUĞU NASIL YAPILIR?

Yılbaşı tavuğu için ihtiyacınız olan malzemeler şöyle:

- 1 adet bütün tavuk

- 2 adet havuç

- 15 adet arpacık soğan

- Taze kekik

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- Tuz

- Karabiber

Yılbaşı tavuğu nasıl yapılır?

İç pilav için:

- 1 adet soğan

- 2 yemek kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- 2 su bardağı baldo pirinç

- 1 tatlı kaşığı tarçın

- 2 tatlı kaşığı yenibahar

- 3 yemek kaşığı kuş üzümü

- 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

- 10-12 adet kestane

- 1 tatlı kaşığı tuz

YILBAŞI TAVUĞU TARİFİ

İlk iş olarak tereyağını ve sıvı yağı bir tencereye alın. Küp küp doğramış olduğunuz soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. İçine dolmalık fıstıkları da ekleyin. Su içerisinde bekletmiş olup yıkadığınız pirinçleri de ekleyip pirinçler şeffaflaşana dek kavurun.

Kuş üzümü, haşlanmış kestane ve geriye kalan tüm baharatları da ilave ettikten sonra tekrar karıştırın. 3 bardak kadar sıcak su ilave edip pilavınızı pişirin ve dinlenmeye alın.

Tavuğun her yerini tereyağı ile iyice yağlayın. Kalan tereyağını, havuç ve arpacık soğanları tavuğun içine yerleştirin. Taze kekiği de tavuğun üzerine ve iç kısmına yerleştirdikten sonra pişirme torbasında 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.

Pişen tavuğu fırından çıkarın. İçindeki sebzeleri servis tabağına alın. Sebzelerin yerine iç pilavı doldurun.

Yılbaşı tavuğunuz servise hazır! Afiyet olsun.

Kaynak: Haber Global TV

yılbaşı menüsü