Yılbaşı nasıl yazılır? TDK'ya göre yılbaşı bitişik mi yazılır ayrı mı? Yılbaşı mı Yıl başı mı?

Yılbaşı Kültür Sanat haberleri haberler
Yılbaşı nasıl yazılır? TDK'ya göre yılbaşı bitişik mi yazılır ayrı mı? Yılbaşı mı Yıl başı mı?

Yılbaşı kelimesinin nasıl yazıldığı yönünde araştırmalar devam ediyor. Türk Dil Kurumu'na göre bu kelime, Toplu organizasyonlar ve benzeri toplulukları nitelemek adına kullanılabilir. Peki yılbaşı nasıl yazılır?

Yılbaşı kelimesi yazım yanlışı sıklıkla yapılan sözcüklerden birisidir. Sizin için Yılbaşı nasıl yazılır? Yılbaşı kelimesi TDK'ya göre bitişik mi yazılır ayrı mı tüm detayları ile derledik.

YILBAŞI NASIL YAZILIR?

TDK ve Dil Derneği yazım kılavuzlarına göre yılbaşı kelimesi birleşik yazılır. Birleşik yazıldığı takdirde sadece takvim yılının başını ifade etmez. Takvim yılının 31 Aralık gecesinden 1 Ocak gününe geçişteki süreci ve bazen o süreç zarfında yapılan kutlamaları da kast eder. Böyle özel bir anlamı olduğu için birleşik yazılır.

Yılbaşı nasıl yazılır?

"Yıl başı" şeklinde ayrı yazılırsa yılın ilk gününü ve hatta ilk birkaç gününü ifade eden, farklı bir ad tamlaması olur.

YILBAŞI TDK'YA GÖRE BİTİŞİK Mİ AYRI MI?

Kelimenin yazılış biçimine Türk Dil Kurumu üzerinden inceleme yapıldığında bu kelimenin bitişik yazılması gerektiği anlaşılmaktadır. Buna göre kelimenin yazım şeklinin doğru ve hatalı şekli aşağıda verilmektedir:

Yıl başı (Hatalı yazım)

Yılbaşı (Doğru yazım)

Kaynak: Haber Global TV