WWF-Türkiye: "Doğa ve insan için yeni bir başlangıç mümkün"

WWF-Türkiye: "Doğa ve insan için yeni bir başlangıç mümkün"

Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye), 5 Haziran Dünya Çevre Günü öncesinde bir mesaj yayınladı. Vakıf, "Doğa ne kadar sağlıklıysa biz de o kadar sağlıklıyız. Doğa ve insan için yeni bir başlangıç mümkün," diyor...

Dünyanın koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği bugünlere ilişkin "Doğa ne kadar sağlıklıysa biz de o kadar sağlıklıyız," tespitini yapan Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF-Türkiye), salgın sonrası planlamasının önemine dikkat çekti. 

WWF-Türkiye'nin çağrısı şöyle: "Halen sağlığımızı tehdit eden, ekonomik ve sosyal etkileri süren koronavirüs süreci sonrasında verilecek kararlar, bundan sonra nasıl bir dünyada yaşayacağımızı belirleyecek. İklim değişikliği, doğal alan kayıpları, türlerin yok olması gibi krizler daha da derinleşmeden, geri dönemeyeceğimiz eşiği geçmeden doğa ve insan için yeni bir başlangıç yapmamız gerekiyor."  

WWF-Türkiye, şu soruları soruyor: 

  • Kayıplarımızı artırmak mı, doğayla uyum içinde yaşamak mı?  
  • Düşük karbonlu ve çevresel etkileri azaltılmış bir büyüme mi? Dünyayı yeni ve daha ağır krizlere sürükleyebilecek eski büyüme anlayışı mı?
  • Bir tane daha kömürlü termik santral mi? Yenilenebilir enerji mi?  

WWF-Türkiye: "Doğa ve insan için yeni bir başlangıç mümkün" - Resim : 1

Salgınla mücadelede sergilenen çabanın iklim krizini ve biyolojik çeşitlilik kayıplarını önlemek için de kararlılık ve dayanışmayla devam ettirilmesi gerektiğini vurgulayan WWF-Türkiye, bu sayede gelecekte karşılaşılabilecek sıkıntılara karşı daha dirençli hale gelinebileceğini belirtiyor.

WWF-Türkiye, "Yeşil iyileşmeye şart," diyor...

Doğal Hayatı Koruma Vakfı WWF-Türkiye 5 Haziran Dünya Çevre Günü