Uzmanlar o gıdaları teker teker açıkladı! Vücutta adeta zehir etkisi yapan gıdalar belli oldu

Sağlık Yaşam Haberleri Sağlık Haberleri
Uzmanlar o gıdaları teker teker açıkladı! Vücutta adeta zehir etkisi yapan gıdalar belli oldu

Sağlıklı yaşama adım atmak isteyenlerin önündeki en büyük engeller belli oldu. İnsan sağlığı açısından zararı çok yüksek olan gıdalar uzmanlar tarafından bir bir açıklandı. Bu gıdaları tüketmek adeta kendine zarar vermek demekmiş.

Sağlıklı yaşama adım atmak isterken bazen önümüze engeller çıkabiliyor. Son yıllarda pek çok kişi sağlıklı yaşam kapsamında doğal gıdalar yönelmişken hayat kalitemizi düşüren gıdalar da tek tek açıklanmaya devam ediyor. Uzmanlar bu gıdaların vücutta adeta zehir etkisi yaptığını belirtiyor. 

KESİNLİKLE TÜKETMEMEK GEREKİYOR

Sağlıklı bir yaşam için yalnızca doğal gıdaları tüketmek yetmiyor. Aynı zamanda beslenme rutinimizden çıkarmamız gereken bazı gıdalar da bulunuyor. Uzmanlar insan sağlığı açısından ciddi risk teşkil eden ve tüketilmemesi gereken gıdaları bir bir açıkladı. Sağlık ve hayat kalitesini artırmak isteyenlerin uzak durması gereken gıdalar ise şu şekilde:

Uzmanlar o gıdaları teker teker açıkladı! Vücutta adeta zehir etkisi yapan gıdalar belli oldu - Resim : 1

ISIL İŞLEM GÖRMÜŞ ETLER

Uzun süre raf ömrüne sahip olan sosis, salam ya da sucuk gibi ısıl işlem görmüş olan etler bu dayanıklı yapısını içerdiği kimyasallardan almaktadır. Bu gibi ısıl işlem görmüş etler Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1. grup kanserojen olarak sınıflandırılıyor. Isıl işlem görmüş etler içerisinde özellikle sosis ve bazı şarküteri ürünleri direkt olarak koroner arter hastalıkları ile ilişkili kabul ediliyor. 

Uzmanlar o gıdaları teker teker açıkladı! Vücutta adeta zehir etkisi yapan gıdalar belli oldu - Resim : 2

SAĞLIKSIZ KARBONHİDRAT

Ekmek, makarna ve bu gibi rafine karbonhidratlar yüksek şeker içeriği ile bilinene ve vücutta iltihaplanma sorunu görülmesine neden olan gıdalardır. Uzmanlar tarafından obeziteye neden olduğu belirtilen bu gıdalar yerine patates gibi daha sağlıklı karbonhidrat kaynaklarının tüketilmesi öneriliyor. 

Uzmanlar o gıdaları teker teker açıkladı! Vücutta adeta zehir etkisi yapan gıdalar belli oldu - Resim : 3

HİDROJENE EDİLMİŞ YAĞLAR

Hidrojene yağlar paketlenmiş gıdalar ve fast food ürünlerinde karşılaştığımız yağlardır. Hidrojene yağlar kalp damar tıkanıklıkları ve felç ile birlikte ölüm oranını artıran sağlıksız yağlardır. Fıstık ezmesi ve jelatin içeren şekerlerde bolca bulunana bu yağlar uzmanlar tarafından kesinlikle tüketilmemesi gerekenler listesinde yer alıyor.