Nohut yemeği yapmadan önce mutlaka okuyun! Nohutların pamuktan bile yumuşak olmasını sağlayan doğal yöntem
Nophut yemeği pişirirken en usta aşçıların bile karşı karşıya kalabileceği bir sorun olan nohutların yumuşamaması soruu ile karşı karşıya kalmışsınızdır. Bu problemi önceden çözmek için ise bazı doğal yöntemlerden yardım almak gerekiyor.
Nohut yemeği pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Nohut yemeği hazırlarken bazen nohutlar yeterince yumuşamayabilir. Diri kalan nohut yemeğin lezzetini ciddi şekilde etkiler. Bu sebeple yemek tarifleri içerisinde bazı püf noktalardan yardım alarak nohutların pamuk gibi yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
Nohut yemeğinin lezzetine lezzet katan püf noktalar olarak karşımıza çıkan bu doğal yöntemler ile usta bir şefin elinden çıkmış gibi yemekler pişirebilirsiniz. İşte nohudu yumuşatmanın püf noktası olan doğal yöntemler:
Karbonat: Karbonat nohutların yumuşamasına yardımcı olan en bilindik doğal yöntemdir. Karbonat ile nohutları yumuşatmak için ilk olarak bir kabı su ile doldurun ve nohutları kabın içine alın. Daha sonra kabın içerisine 2 yemek kaşığı karbonat dökün. Birkaç saat bekledikten sonra nohutların yumuşacık olduğunu görebilirsiniz.
Buzlu su: Nohutları bir gece öncesinden suda bekletmek yerine pişirmeden yalnızca 2 saat kadar önce yumuşacık hale getirebileceğiniz bir doğal yöntem bulunuyor. Bu yöntemi uygulamak için ilk olarak nohutları bir düdüklü tencereye koyun. Daha sonra tencereye nohutları geçecek kadar su ekleyin. En son olarak bolca buzu tencereye koyun ve ocağın altını yakın. Yaklaşık 2 saat bu tencerede pişen nohutlar yumuşayacak ve yemek hazır olduğunda ağzınızda pamuk gibi dağılacaktır.
Limon: Dilerseniz karbonatlı su yerine nohutları aynı zamanda limonlu su içerisinde de bekletebilirsiniz. Limonlu suyun içinde bekleyen nohutların aroması zenginleşirken yapısı da yumuşayacaktır. Bunun için nohutları bir kaba koyun ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. Daha sonra kabın içerisine 1 limonu suyunu sıkın. 1 gece bu kapta bekleyen nohutlar piştiğinde yumuşacık olacak.