Tencereye yapışmayan pilav yapmanın yolu : Bir tutam eklenmesi yetiyor
Tane Tane Pilav Yapmanın Püf Noktaları
Pilav, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak sofralarımızda önemli bir yer tutar. Ancak, mükemmel bir pilav yapmak her zaman kolay değildir. Pilavın tane tane olması ve lezzetini artırmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Şimdi sizlerle, pilav yapımında işinize yarayacak profesyonel ipuçlarını sizlerle paylaşacağız.
Pirinçleri yıkayıp süzün. Tencereye tereyağını veya sıvı yağı koyup eritin. Pirinçleri ekleyip 2-3 dakika kavurun. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Sıcak suyu ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp 15 dakika pişirin. Pilavı demlenmeye bırakın.