Türk Eğitim Vakfı'ndan depremzede öğrencilere burs desteği

Deprem Yardımı
Türk Eğitim Vakfı'ndan depremzede öğrencilere burs desteği

Türk Eğitim Vakfı, depremden etkilenen bursiyerlerinin yanı sıra afet bölgesinde okuyan ya da ailesi orada olup bursa başvuranlara da destek sağladı. Yine depremden etkilenen 1275 öğrenciye daha burs verilmesi kararlaştırıldı.

Türk Eğitim Vakfı Genel Müdürü Banu Taşkın, vakfın afet dönemi çalışmalarını anlattı. Taşkın şu ana kadar yapılanları ve yapmayı planladıklarını tek tek açıkladı. 

İşte Banu Taşkın'ın açıklamaları...

 "Gerek temel eğitim gerekse lisans seviyesinde binlerce öğrenciyi direkt ve dolaylı etkileyen depremde Türk Eğitim Vakfı ailesinin parçası olan 2573 bursiyerimiz de afetten doğrudan etkilendi. Hem onların hem de bölgede olan tüm eğitim hayatının içinde olan evlatlarımızın yanında olmak ve eğitimlerini tamamlayabilmelerini sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ancak ihtiyaç çok, yolumuz uzun. Yaşadığımız felaketin ardından afet mağduru bursiyerlerimiz ve eğitim çağındaki tüm gençlerimiz için imkanlarımızı seferber etmeye devam ediyoruz. Deprem bölgesindeki illerde bulunan veya ailesi bu illerde olan 2.525 bursiyerimize 3 milyon TL ek barınma burs desteği sağladık. Bunun yanı sıra afet bölgesinde okuyan ve/veya ailesi bu bölgede olan, 2022-2023 eğitim yılında burs için başvurmuş, mülakata girebilmiş ancak kontenjan sınırlaması nedeniyle kabul alamamış 1.300 öğrenciye tek seferlik acil destek için yaklaşık 2 milyon TL yardımda bulunduk. Afet nedeniyle uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte teknoloji erişim bursuna ihtiyacı olan 1.000 gence bilgisayar desteği sağlamak adına planlamalarımızı da yapıyoruz. Üniversitelerde online eğitime geçilmesi çok ciddi bir teknoloji ihtiyacını doğurdu. Öğrencilere dönüp, ‘Teknoloji ihtiyacınız var mı?’ diye sorduk ve 4 bin 800 ihtiyaç bildiren oldu. Sadece deprem bölgesinde değil tüm Türkiye’de bulunan gençlerimiz dersleri izlemek ve ödevlerini yapmak için teknolojiye erişim ihtiyacı duyuyor. Hepsini karşılamak kısa vadede mümkün olmayacak bu yüzden eğitime duyarlı tüm kurum ve bireylerin destekleri bu dönemde çok önemli.

 Depremden birinci dereceden etkilenen 1.000 yeni üniversite öğrencisine daha 4 aylık burs vermek üzere başvurularımızı açtık ve bir hafta gibi kısa sürede 94.243 başvuru aldık.  

Çekirdek ailede (anne, baba veya kardeş) can kaybı yaşayan veya kendinin yaralandığını belirten ve evi yıkılmış 1275 öğrencimizden gelen toplam talebi değerlendirerek 1275 afetzede öğrencimize burs verme kararı aldık. 1275 öğrencimizin Mart –Haziran aylarını kapsayacak şekilde 4 aylık burs ödemesi yapacağız. Yeni başlayacak eğitim öğretim döneminde bu ihtiyacın ne kadar artacağını görebiliyoruz."

Ayrıca Ders Zili Fonumuz ile Adıyaman ve Hatay'da yaptıracağımız prefabrik okullar ile hayalleri yeniden hep birlikte inşa edeceğiz. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol ile anne ya da babasını kaybeden temel eğitim alan küçük öğrencilerimizin de her afette olduğu gibi TEV olarak yanında olacağız."

Kaynak: Diğer

Türk Eğitim Vakfı deprem yardımları depremzede burs