Aylarca beklese bile böceklenmeyecek! Unların böceklenmesini ve kurtlanmasını önleyen doğal yöntem bulundu
Mutfaklarda sıklıkla kullandığımız bir gıda olan un yanlış koşullar altında saklandığında kısa sürede böceklenmeye başlar. Unların böceklenmesini önlemek için bazı doğal yöntemlerden yardım alabilirsiniz. B doğal yöntemler unların böceklenmesini gidermeye yardımcıdır.
Mutfaklarda bol miktarda kullandığımız unları satın alırken bu sebeple yüksek miktarlarda satın alırız. Ancak kilo kilo alınan unların saklanması durumunda da dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunuyor. Un yanlış şekilde saklandığı takdirde kısa süre içerisinde böceklenmeye ve kurtlanmaya başlar.
Unların böceklenmesini önlemek için ise bazı doğal yöntemler kullanabilirsiniz. Unların böceklenmesini önlemenin püf noktası sayılan doğal yöntemlerden yardım aldığınızda aylarca böceklenmeyen ve kurtlanmayan unlar elde edebilirsiniz. İşe böceklenme olmadan un saklamanın püf noktası olan doğal yöntemler:
Kaşık yöntemi: Usta aşçıların da sık sık kullandığı bir yöntem olan kaşık yöntemi sayesinde unun böceklenmesini kolayca önleyebilirsiniz. Geçmiş yıllarda bu yöntem paslı çivi kullanılarak gerçekleştiriliyordu. Ancak metal kaşıklar ile de aynı etkiyi kolayca sağlayabilirsiniz. Metal kaşığın yaydığı metal kokusu unun böceklenmesini önlemeye yardımcı olur.
Defne yaprağı: Defne yaprakları ev temizliğinden mutfaklara pek çok farklı şekilde kolayca kullanılabilir. Un saklarken de kullanılan defne yaprakları unun böceklenme ve kurtlanmasının önüne geçmeyi sağlar. Bu etkisinden yararlanmak un sakladığınız kabın içerisine 1-2 adet defne yaprağı bırakabilirsiniz.