Peynirin iki günde bozulma sebebi buymuş! Uzmanlar peynirin yıllardır yanlış şekilde saklandığını ortaya koydu
Sabah kahvaltısının yıldızı olan peyniri uzun yıllardır yanlış şekilde sakladığımız ortaya çıktı. Peynir saklarken yapılan bir hata peynirin kısa sürede bozulmasına ve kokmasına neden oluyor. Uzmanlar peynirin doğru şekilde saklanma yöntemini açıkladı.
Peynirin sağlıklı ve taze kalabilmesi için doğru koşullarda saklanması gerekiyor. Peynir saklarken yapılan bir hata ise peynirin kısa süre içerisinde kokmaya ve bozulmaya başlamasına neden oluyor. Peynir saklarken pek çok kişi streç film ya da hava almayan kaplar tercih ediyor.
Peynir saklamanın püf noktası olan pratik bilgiler ile uzun süre taze peynir saklayabilirsiniz. Peynir saklarken pek çok kişi peynirin hava almasını engelleyerek bozulma sürecini hızlandırıyor. İşte peynirin bozulmasına yol açan sebepler ve doğru peynir saklamanın püf noktası olan yöntemler:
Peynirin hava almayan kaplarda ve poşetlerde saklanması ile salamura suyundan uzak tutulması peynirin dış yapısının kurumasına, tat ve kokusundan değişimler görülmesine neden oluyor. Peynirin alındıktan yalnızca birkaç gün sonra çöpe atılmasına neden olan bu hatayı tekrarlamamak için doğru peynir saklama yöntemlerini bilmek gerekiyor.
Peynirin hem iç hem de dış yapısını etkileyen bu saklama hatası aynı zamanda ekonomik olarak da kayıp yaşamasına neden oluyor.
Uzmanlar beyaz peynirin uzun süre taze kalmasını sağlamak için kendi salamura suyu içinde saklanması gerektiğini belirtiyor. Aynı zamanda salamura içinde saklanan peynirin cam bir kapta ve buzdolabında saklanması tavsiye ediliyor. Eğer salamura suyu yoksa içme suyu içerisine az miktarda tuz ekleyerek doğal bir alternatif oluşturabilirsiniz.
Peynir saklamanın bir diğer püf noktası ise kaşar peyniri gibi sert yapılı peynirler için öneriliyor. Uzmanlar kaşar peyniri gibi peynirlerin direkt plastik kaplarda saklanması yerine yağlı kağıda sarılması ve bu şekilde kilitli poşet içerisinde buzdolabında saklanması gerektiğini belirtiyor.