Süper Pembe Ay nedir, 2020 yılında Süper Pembe Ay ne zaman görülecek?

Süper Pembe  Ay nedir, 2020 yılında Süper Pembe Ay ne zaman görülecek?

2020 yılının en etkileyici gökyüzü olayları arasında yer alan Süper Pembe Ay, tam olarak nedir, bu yıl ne zaman görülecek?

Farklı batıl inançları içerisinde barındıran Süper Ay, dikkat çeken doğa olayları arasında yer alıyor. Ayın dünya üzerindeki görüntüsünün normale oranla daha farklı olduğu Süper Ay'ın çeşitli gelişmeleri tetiklediği inancı olsa da bilimsel olarak bununla ilgili bir açıklama yapılmamıştı. Peki, Süper Ay tam olarak nedir, 2020'de ne zaman görülecek?

SÜPER PEMBE AY NEDİR?

Ay'ın dolunay halini, her ay bir defa görüyoruz. Süper Ay ise dolunay halinin çok özel bir dönemini ifade ediyor. Ay'ın hem dolunay halinde olduğu hem de Dünya'ya en yakın konumda olduğu görünüşüne Süper Ay deniyor. 

İyi bir teleskopla bakıldığında pembe tonlarında, turuncuya yakın bir renk tonu ile izleyebileceğiniz Süper Ay, aslında kuzey baharının ilk dolunayı olmasından dolayı geleneksel olarak "Süper Pembe Ay" olarak biliniyor. Bu ismi ise, Kuzey Amerika'nın doğusunda ilkbahar mevsiminde çiçek açan pembe bir çiçek olan Phlox Subulata'dan alıyor.

SÜPER PEMBE AY NE ZAMAN?

Süper Pembe Ay, 7 Nisan 2020 gecesi ile 8 Nisan arasında gerçekleşti. Ay, 7 Nisan akşamı, Türkiye saati ile 21.08'de Dünya ile arasındaki mesafeyi yaklaşık 355 bin kilometreye indirirken, en uzak olduğu Yeröte'de bu mesafe yaklaşık 405 bin kilometreye çıktı.

8 Nisan 05.38'de ise Süper Pembe Ay gözlemlendi. Süper Pembe Ay, 2020 yılının en büyük ve en parlak Süper Ay görüntüsü oldu.

Bir sonraki Süper Ay tutulması ise, 7 Mayıs'ta gerçekleşecek.

Süper Pembe  Ay nedir, 2020 yılında Süper Pembe Ay ne zaman görülecek? - Resim : 1

TÜRKİYE'DE GÖZLENDİ

Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu, normalden daha parlak ve büyük gözlemlendiği "Süper Pembe Ay" İstanbul ve Ankara'da da gözlendi.

KORONAVİRÜS SALGININDAN KURTULUŞ!

Ay'ın Dünya'ya en yakın konumda olduğu ve daha büyük gözlemlendiği 'Süper Ay' birçok ülkeden görüntülendi. İngiltere'de de görüntülenen Süper Ay dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınından kurtuluş olarak nitelendirildi.

süper ay