Pazarlama Dünyasının Gurusu Philip Kotler Pazarlama 5.0'ı anlattı, "İnsan için teknoloji ve sürdürülebilirlik" dedi!

Haber Global
Pazarlama Dünyasının Gurusu Philip Kotler Pazarlama 5.0'ı anlattı, "İnsan için teknoloji ve sürdürülebilirlik" dedi!

Dünyanın en önemli pazarlama gurusu Philip Kotler, Global Marketing Summit'in açılış konuşmasında “Sürdürülebilir Bir Dünya” için liderleri, bireyleri ve tüm pazarlama dünyasını aksiyona davet etti.

Haber Global’in medya sponsoru olduğu, 18-21 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleşecek Global Marketing Summit, 4 gün boyunca dünyanın en önemli pazarlama guruları, iş dünyasının en etkin liderleri ve ilham veren ünlü isimleri bir araya getirerek tam bir “Yıldız Yağmuru” yaşatıyor.

Dünyanın en önemli pazarlama gurusu Philip Kotler, Açılış Konuşmasında “Sürdürülebilir Bir Dünya” için liderleri, bireyleri ve tüm pazarlama dünyasını aksiyona davet etti.

Global Marketing Summit 2022’nin “Onur Konuşmacısı”, geçtiğimiz yıl olduğu gibi, pazarlama dünyasının duayen ismi, 80’den fazla çok satan kitabın yazarı, Northwestern Üniversitesi Öğretim Görevlisi tüm zamanların en etkili Pazarlama Gurusu Prof. Dr. Philip Kotler açılış konuşmasında, artık hem şirketlerin, hem de bireylerin “Sürdürülebilir” bir dünya için aksiyon alarak “taşın altına elini koyması gerektiğini” söyledi.

Artan nüfus, azalan kaynaklar sebebi ile iş yapış şekillerimizi sürdürülebilirlik penceresi ile yönetmediğimiz takdirde dünyamızın büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğundan bahsetti. Önümüzdeki beş sene içerisinde sürdürülebilirlik ekseninde harekete geçemeyen şirketlerin ve markaların oyunun dışında kalacağının altını çizdi.

Pazarlama 5.0’ı “ İnsan için Teknoloji ” olarak nitelendiren Kotler, Z ve Alfa kuşaklarının yükselişi ile birlikte pazarlamanın bir kez daha değişme zamanı geldi dedi. Bu en genç iki kuşağın temel ilgi alanları ve kaygıları iki yönde ilerliyor. İlki insanlık adına pozitif değişim yaratmak. İkincisi ise insan yaşamının her alanında teknolojik gelişimi sürdürmek. Z kuşağına ve Alfa kuşağına hizmet vermek isteyen pazarlama sektörünün insanların yaşamlarını destekleyecek yeni teknolojileri benimsemeleri gerekiyor. Bir başka deyişle, Pazarlama 5.0; Pazarlama 3.0 ( insan odaklı ) ile Pazarlama 4.0’ın ( teknoloji destekli ) entegrasyonu olacak dedi.

Pazarlama Dünyasının Gurusu Philip Kotler Pazarlama 5.0'ı anlattı, "İnsan için teknoloji ve sürdürülebilirlik" dedi! - Resim : 1

Pazarlama 5.0 insan davranışlarını taklit eden teknolojilerin kullanımı ile genel müşteri deneyimi sürecinde “değer yaratmak”, ve yaratılan bu değeri sunmak ve pekiştirmek amacı ile kullanılması olarak tanımlanır. Süreç; aslında müşteri yolculuğunun haritasının çıkarılması ve pazarlama teknolojilerinin değer katacağı, insan pazarlamacıların performansını artıracağı alanların belirlenmesi ile başlar. Pazarlama 5.0’ı hayata geçiren şirketler başlangıç aşamasından itibaren veri destekli bir şekilde hareket etmelidir. Doğru bir veri ekosistemi kurmak, Pazarlama 5.0’ın kullanım alanlarını hayata geçirmenin ön koşuludur. Bu ekosistem pazarlamacıların daha kuvvetli bir öngörüye dayanan bir pazarlama sistemini kurgulayarak, her bir pazarlama yatırımının getirisini hesaplamalarını ve yatırımlarını buna göre önceliklendirmelerini sağlar. Artırılmış gerçeklik teknolojileri ile müşterilerin potansiyel davranışlarının simülasyonu sonucu, müşteriler ile etkileşime yönelik sorunsuz bir arayüz tasarlanabilir. Tabii ki, tüm bu uygulama unsurları pazardaki değişimlere gerçek zamanlı cevap verilmesini sağlayacak kurumsal bir çeviklik gerektirir.” dedi.

Konuşmasının sonunda, Zirve Başkanı, KREA M.I.C.E. Kurucusu ve CEO’su Seda Mızraklı Ferik’in yönlendirdiği, izleyenlerden gelen soruları da canlı olarak yanıtlayan “Pazarlama Sektörünün Dünyadaki En Etkili” İsmi Kotler, yeni dünya düzeninde markaların sadece kalbe değil, “ruha da dokunabilecek” stratejiler geliştirmesi gerektiğinin önemini vurguladı.

18-21 Ekim tarihlerinde düzenlenen ve bugün başlayan Global Marketing Summit 2022’e bu sene 100 oturumda, birbirinden değerli 220 konuşmacı katkı sağlıyor. Zirve’nin Ana teması ise “Pazarlama 5.0, Sürdürülebilir İş”. Zirve’nin ilk dört günü online olarak yapılırken, Zirve’nin son günü 21 Ekim’de Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da CEO’ların ve C level Pazarlama liderinin katılımı ile yüz yüze bir Liderler Zirvesi de düzenleniyor.

Organizasyonu Türkiye’nin lider Toplantı ve Etkinlik şirketi KREA M.I.C.E. tarafından yapılan Global Marketing Summit 2022’yi bu sene de 6 kıta, 143 ülkeden, ellibinden fazla kişi izliyor. Zirve, bugüne kadar ülkemizde yapılmış en geniş kapsamlı ve en üst düzey katılımlı uluslararası platform ve Türkiye’den dünyaya açılan bir dünya markası oldu.

HABER GLOBAL Oturumları Zirveye Damga Vuruyor

Zirvenin ilk günü, Haber Global Sunucusu Emre Buga’nın yönettiği panelde Cigna Türkiye CMO’su Burak Bayhan ve KREA DIGITAL Kurucusu Aycan Ferik “Dijitalleşme ve Sürdürülebilir Başarı” üzerine konuştu.

Pazarlama Dünyasının Gurusu Philip Kotler Pazarlama 5.0'ı anlattı, "İnsan için teknoloji ve sürdürülebilirlik" dedi! - Resim : 2

Reklamcılar Derneği Özel Oturumu: Dünya Düzeninde Yaratıcılık Nereye Gidiyor? Reklamın Geleceği” oturumu Haber Global Sunucusu Elif Özkul’un moderasyonunda yapıldı. Oturumda Publicis Groupe Türkiye CEO’su İnanç Dedebaş, PunchBBDO Seçici Kurul Başkanı ve Kreatif Direktörü Ali Musa Paça, K A R P A T Bağımsız Reklam Ajansı, Yaratıcı Başkan Karpat Polat reklamın geleceğini anlattı.

Pazarlama Dünyasının Gurusu Philip Kotler Pazarlama 5.0'ı anlattı, "İnsan için teknoloji ve sürdürülebilirlik" dedi! - Resim : 3

HABER GLOBAL Oturumu

Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da 21 Ekim Cuma günü saat 15.15’te yapılacak “Haber Global Oturumu”nda Haber Global Ekonomi Müdürü Murat Üzel, Prof. Dr. Emre Alkin ile ekonominin nereye gittiği konusunu ele alacak.

Pazarlama Dünyasının Gurusu Philip Kotler Pazarlama 5.0'ı anlattı, "İnsan için teknoloji ve sürdürülebilirlik" dedi! - Resim : 4

Pazarlama Zirvesi Alanında Türkiye’den Bir Dünya Markası Yaratma Hedefimize Emin Adımlarla İlerliyoruz.

Global Marketing Summit 2022’i düzenlerken, pandemi süreci ile “süzülmüş bilgiye”, tecrübeye, farklı görüş açısına her zamankinden daha fazla ihtiyacın olduğundan yola çıktıklarını ifade eden Zirve Başkanı, KREA M.I.C.E.’ın kurucusu ve CEO’su Seda Mızraklı Ferik açılış konuşmasında “Pazarlama sektörünün en büyük buluşması olarak tarif ettiğimiz Zirve’de 4 gün boyunca pazarlama dünyasının ve iş dünyasının duayen isimlerini ağırlayarak pazarlamanın geleceğine, liderlerin beklentilerine hep beraber ışık tutmaya çalışacağız.” dedi.

Dünyada Karbon Ayak İzi En Düşük Zirve’yi Kurgulamayı Başardık

Global Marketing Summit’in 3 D Virtual Reality Sistemi ile online da “fiziki” bir Zirve’ye katılıyor hissi verdiğini vurgulayan ve yayın kalitesi ile fark yarattığının altını çizen Seda Mızraklı Ferik, bu boyutta gerçekleşen bir Zirve olarak dünyadaki “en düşük karbon ayak izi” konusunda tescilleri ile global M.I.C.E. sektörünün bu alanda öncü şirketi olmaktan dolayı da mutluluk duyduklarını belirtti.

Pazarlama Dünyasının Gurusu Philip Kotler Pazarlama 5.0'ı anlattı, "İnsan için teknoloji ve sürdürülebilirlik" dedi! - Resim : 5

Zirve katılımcılarına sundukları tüm yayını “ömür boyu” izleyebilme imkanından da bahseden Seda Mızraklı Ferik, böylece her oturumun daha yüksek erişime sahip olacağını, kişisel ilgi alanlarına göre izleyenlerin önceliklendirme yapabileceğini, ancak bunun yanında hiçbir bilginin kaybolmayacağını ve tüm katılımcıların Zirve sonunda muhteşem bir dijital arşive sahip olacağını ve arzu ettikleri takdirde geriye dönerek farklı içerikleri tekrar tekrar izleyebileceklerini söyledi.

KREA M.I.C.E. olarak 19 yıldır sektörde faaliyet gösteren lider bir marka olarak düzenlediğimiz geniş kapsamlı zirvelerle hedefimiz, liderlerden liderlere süzülmüş bilgiyi, global olarak etki alanı geniş olan, daha fazla lider ile paylaşmak. Özel içeriklerimizin beğeni toplaması tüm ekibimizi mutlu ediyor. Zirveyi izleyen ve destekleyen tüm kişi ve kurumlara sonsuz teşekkür ederiz. Bilgi paylaşınca büyür. Umarım izleyenler Global Marketing Summit’de edindikleri bilgi ve tecrübeyi çalışma arkadaşları ile de paylaşır, bilgi ve tecrübe dalga dalga tüm dünyaya yayılır.” dedi.

Seda Mızraklı Ferik, Global Marketing Summit 2022’de sosyal sorumluluk alanında da bu sene TOG, Unicef, SKD Türkiye ile iş birliği yaptıklarını da sözlerine ekledi.

“Yıldızlar Yağmuru” 21 Ekim’e kadar devam edecek

Zirvede; yerli ve yabancı birbirinden değerli konuşmacılar Pazarlama 5.0 İnsan için Pazarlama ve Sürdürülebilir İş temasını ele alacak. Zirve’de yer alan tüm diğer değerli konuşmacıları globalmarketingsummit.org da inceleyebilirsiniz.

İlk dört günü 3D Online Virtual Reality, 21 Ekim 2022’de ise ayrıca, Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da liderlerin katılımı ile yüz yüze gerçekleşecek olan Zirve’ye ülkemizden de değerli CEO’lar, Yönetim Kurulu Başkanları, Üst Düzey Yöneticiler, Pazarlama Sektörü liderleri, CMO’lar, sektör çalışan ve paydaşları, akademisyenler ve fikir önderleri katılıyor. Uluslararası vizyon, liderlerden liderlere süzülmüş bilgiler ile liderlerden yaşanmış başarı hikayeleri ve gelecek öngörülerinin buluştuğu Zirve’de, değişen ekonomik, sosyolojik, psikolojik koşulların pazarlamaya etkileri değerlendirilecek. Marketing 5.0, pazarlama dünyasının geleceği, yeni normalde kritik başarı faktörleri, trendler, “Lovemark” olmanın yeni kuralları, pazarlama liderlerinin ve ajans profesyonellerinin “yeni gerçekte” değişen rolü, müşterilerin satın alma kararlarının değişimi, dijital gelecekte yaratıcı marka olma, metaverse, nöromarketing, kurumsal iyilik ve sürdürülebilirlik gibi birçok kilit konuya yer verilecek olan Zirve’de, pazarlamada oyunun yeni kuralları belirlenecek. Yerli ve yabancı birbirinden değerli konuşmacıların, başarılı marka hikayelerini paylaşarak, pazarlamanın geleceğine ışık tutacağı Global Marketing Summit 2022 tüm sektör paydaşlarınca ilgi ile karşılandı.

Zirve Kapsamında, 21 Ekim 2022’de düzenlenecek olan “ Liderler Zirvesi ” CMO Circle Meeting’de Liderler Çırağan Palace Kempinski İstanbul’da yüz yüze Buluşacak.

Yoğun bir ilgi olan buluşmanın biletleri tükendi. Zirve, bu önemli buluşma ile İstanbul’da Anadolu ve Avrupa’nın buluşma noktasında son bulacak. Zirve ile ilgili detaylı bilgi için: https://globalmarketingsummit.org/

Kaynak: Haber Global TV

Haber Global