Paraşütünün ipi kopan Danimarkalı turisti ölüm korkusu yıldırmadı, yarım kalan atlayışını tamamladı

Paraşütünün ipi kopan Danimarkalı turisti ölüm korkusu yıldırmadı, yarım kalan atlayışını tamamladı

Antalya'nın Alanya ilçesinde yamaç paraşütü yaparken ipleri kopan Danimarkalı Gerry Schoppema, denize acil iniş yapmak zorunda kaldı. Olaydan yara almadan kurtulan Danimarkalı turist vazgeçmedi, bugün yarım kalan uçuşunu tamamladı.

Alanya'da tatil yapan Danimarkalı turist Gerry Schoppema, 28 Eylül günü, yamaç paraşütü yapmak için 700 metre yükseklikteki Akçalı Tepesi'nden profesyonel pilot Tulgay Özden ile atlayış yaptı. Ancak ikilinin bulunduğu yamaç paraşütünün ana bağlantı iplerinden 9'u yaklaşık 750 metre yükseklikteyken bilinmeyen nedenle koptu. Yamaç paraşütü düşmeye başladı. Pilot Özden de denize yaklaşık 250 metre kala yedek paraşütü açtı. Özden ve Schoppema, denize acil iniş yaptı. İkilinin yara almadığı olayda düşme anı, paraşüt kamerasına yansıdı.

Paraşütünün ipi kopan Danimarkalı turisti ölüm korkusu yıldırmadı, yarım kalan atlayışını tamamladı - Resim : 1

Gerry Schoppema, bu olaydan 1 hafta sonra pilot Özden'e ulaşarak, tekrar uçmak istediğini bildirdi. Schoppema ve Özden, yamaç paraşütüyle bugün Akçalı Tepesi'nden yeni bir atlayış gerçekleştirdi. İkili Kleopatra Plajı'na sorunsuz iniş yaptı.

"GÜLE OYNAYA SUYA İNİŞ YAPTIK"

Gerry Schoppema, ilk olayda korkmadığını çünkü pilotun tecrübesine güvendiğini söyledi. Schoppema, "Pilotun uzun yıllardır bu işi yapması, yamaç paraşütü sporuna devam etmesi ve tecrübesi hayatımı kurtardı. Çok mutluyum, herhangi bir sıkıntı yok. İlk başta çok korktum sallantılardan dolayı, yedek paraşütün açıldığını görünce rahatladım. Güle oynaya suya iniş yaptık, herhangi bir sıkıntı olmadı" dedi. İHA

paraşüt