Örümcek Adam hayranlarından Sony'e boykot

Örümcek Adam hayranlarından Sony'e boykot

Marvel dünyasının en popüler karakterlerinden Örümcek Adam'ın yayın haklarını elinde tutan Sony, Disney ile ipleri kopardı. Artık Marvel evreninde yer almayacak olan Örümcek Adam (Spiderman) için hayranları, Sony'i boykot kararı aldı.

Örümcek Adam'ın yayın haklarını elinde tutan Sony, sevilen Marvel karakterinin gelir paylaşımı nedeniyle Disney'le anlaşmazlığa düştü. Sony, yapımın gelirinin yarısını isteyen Disney ile yollarını ayırdı. Örümcek Adam'ın Marvel stüdyolarıyla bağını kesen bu gelişme, hayranlarının tepkisini çekti. İddialara göre bu anlaşmazlık aylardır devam ediyordu.

ÖRÜMCEK ADAM HAYRANLARINDAN KOSTÜMLÜ TEPKİ

Örümcek Adam'ın geleceğinin tehlikeye girmesi üzerine fanatik Örümcek Adam hayranları, Sony'i boykot kararı aldı. Facebook üzerinden örgütlenen yaklaşık 6 bin hayran, kahramanın Marvel evrenine veda etme ihtimali üzerine Sony Genel Merkezi'nde eylem yapma kararı aldı. Facebook'ta açılan etkinlikte, Örümcek Adam hayranlarına Spiderman kostümü giyerek Sony Genel Merkezi'ni basma çağrısı yapıldı. Facebook etkinliği, "Örümcek Adam kostümleriyle ve dayanışma içerisinde 'bizim çocuğu' eve getirmek üzere Sony Pictures'ı sallayacağız. Bu barışçıl bir eylemdir ve şiddete müsamaha gösterilmeyecektir" ifadeleriyle paylaşıldı.

Etkinlikte ayrıca, Sony'ye ait biri New York'ta ve diğeri California'da olmak üzere iki adres paylaşıldı. Cadılar Bayramı'nda gerçekleşmesi planlanan boykota yaklaşık 6 bin kişinin katılması bekleniyor.  

İMZA TOPLADILAR

İmza kampanyası platformu Change org. üzerinden de bir imza kampanyası başlatan Örümcek Adam hayranları, mülkiyet hakkından feragat edene veya Disney'le yeniden görüşmeye başlayana kadar 'Örümcek Adam filmlerini boykot etme' fikrini ortaya attılar.  

Bu kampanya da yaklaşık 66 bin hayran tarafından imzalandı.


örümcek adam Disney sony Spider-Man: Far From Home Cadılar Bayramı