Neslican Tay'ın sağlık durumu nasıl? İşte hastanenin son açıklamaları

Neslican Tay'ın sağlık durumu nasıl? İşte hastanenin son açıklamaları

Kansere karşı verdiği mücadeleyle milyonların sevgisini ve desteğini kazanan Neslican Tay, yoğum bakıma kaldırıldı. Daha önce üç kez kanseri yenen Neslican'ın tedavi gördüğü hastaneden yeni açıklama geldi.

Sosyal medyada kansere karşı verdiği mücadele ile tanınan ve yüz binlerce takipçiye ulaşan Neslican Tay'a dördüncü kez kanser teşhisi konuldu. Daha önce üç kez kanseri yenen 20 yaşındaki Neslican'ın geçen yıl bacağındaki tümor nedeniyle bacağı kesilmişti. Instagram hesabı için çektiği videolarda tedavi sürecindeki zorluklardan bahseden Neslican, hastalığı ile mücadele etmekten vazgeçmeyeceğini her fırsatta dile getiriyordu. Kansere karşı örnek bir mücadele veren Neslican yoğun bakıma kaldırıldı.

Yaşanan gelişmelerden sonra Neslican için Twitter'da yardım kampanyası başlatıldı. Genç kız için sosyal medyada binlerce destek mesajı paylaşılırken, Neslican'ın arkadaşlarının yaptığı kan bağışı çağrısına kısa sürede binlerce kişi destek oldu.  

NESLİCAN'IN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR 

Kanser hastalığı ile mücadelesi sırasında kendisi gibi hastalara verdiği moral ve destekle tanınan Neslican'ın durumuna ilişkin hastaneden yeni bir açıklama geldi.  

Açıklamada, "Hastamız Neslican Tay, tedavisi devam etmekte olan hastalığına bağlı semptomların artması nedeniyle 6 Eylül'de hastanemize müracaat etmiştir. Yapılan multidisipliner klinik değerlendirmelerimiz neticesinde 15 Eylül Cumartesi saat 12.06'da yoğun bakım ünitemize alınma gerekliliği oluşmuştur. Hastamızın tedavisi, ilgili tüm branşlarımızın yakın takibi ile devam etmektedir" denildi. 

Neslican Tay'ın sağlık durumu nasıl? İşte hastanenin son açıklamaları - Resim : 1

TAKİPÇİLERİ DUA EDİYOR 

Neslican'ın yoğum bakımda olduğunu öğrenen takipçileri genç kızın bir an önce sağlığına kavuşması için dua ediyor. Neslican için sosyal medyada yapılan bazı yorumlar şöyle;  

"Yaşamak istiyorum diye gözleri dolu dolu açıklama yapmıştı. Allahım çabanı gücünü hevesini boşa çıkarmasın. Öyle büyük mutluluklar yaşa ki kötü günlerin aklına dahi gelmesin." 

NESLİCAN TAY KİMDİR?  

Bursa doğumlu olan 20 yaşındaki Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize'de tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık okumak isteyen Neslican, puanı iyi olmasına rağmen hedefindeki okulu kazanabilmek için tekrar üniversiteye hazırlandı. Araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı. Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican, üniversite sınavına girdi ve şu an Bahçeşehir Üniversitesi'nde psikoloji eğitimi görüyor.

Neslican Tay kanser Neslican Tay kimdir