Meksika'nın en popüler yemeğini onlara Türkler öğretmiş
Meksikalı turist rehberi Karla Landa Pensado ve eşi Gürsel Küçük, Meksikalıları Türk lezzetleriyle tanıştırdı.
Meksika'da düzenlenen Kültürlerarası Uluslararası Forumu'nda Meksikalı turist rehberi Karla Landa Pensado ve eşi Gürsel Küçük, Türk lezzetlerini tanıttı.
Aslında Meksikalıların, Türk yemekleriyle tanışması 19. yüzyıla tarihleniyor. O dönem yaşanan göçte bu ülkeye gelen Türkler kültürleriyle birlikte yemeklerini de getirmişti. Etli baklagil çorbası, baharatlı ve acılı güveçler, unlu tortilla denilen Arap ekmeği bu kültürlerarası etkileşimin dikkat çekici örneklerinden.
Meksika'nın popüler yemeği trompo de carne al pastor'un da aslen Türkiye'den geldiği ve kebap olduğunu ülkede herkes biliyor. Meksikalılar tarifi biraz değiştirmiş olsa da aslında yemek Türk yemeği.
6 yılı aşkın bir süredir Türk yemeklerini Meksikalılara tanıtmaya kendilerini adayan Karla ve Gürsel, etkinlikte baklava, börek, ızgara mantar, Türk kahvesi ve sarmayı Meksikalılara ikram etti.