Ligue 1 yönetimi Filistin'e desteğini açıklayan Youcef Atal'a 7 maç ceza verdi

Fransa Ligue 1 Filistin İsrail
Ligue 1 yönetimi Filistin'e desteğini açıklayan Youcef Atal'a 7 maç ceza verdi
FOTOĞRAF: DepoPhotos

Fransa Ligue 1 Yönetimi, kişisel sosyal medya hesabından Filistin'e destek paylaşımında bulunan Youcef Atal'a 7 maç men cezası verdi. Atal'ın kulübü Nice de oyuncunun kadro dışı bırakıldığını açıklamıştı.

Fransa Ligue 1 yönetimi, Nice forması giyen Youcef Atal'a sosyal medya paylaşımları sebebiyle 7 maç men cezası verdi.

Atal, geçtiğimiz günlerde Filistin'e destek verdiğine dair bir paylaşımda bulunmuştu ve Nice, oyuncuyu kadro dışı bırakmıştı.

NE OLMUŞTU?

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nice, sosyal medya hesabından Filistin’e destek mesajı yayınlamasının ardından Cezayirli futbolcu Youcef Atal’ın kadro dışı bırakıldığını açıklamıştı.

Fransız takımının, konuyla ilgili resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Youcef Atal’ın paylaşımını hızla geri çektiği ve hatasını anladığı ifade edilmişti.

Açıklamada, Cezayirli futbolcuya spor otoriteleri tarafından verilebilecek cezalar öncesinde ilk olarak kulübün disiplin cezası verdiği duyurulmuştu. Atal'ın bu davranışından dolayı bir sonraki açıklamaya kadar kadro dışı bırakıldığı belirtilmişti.

27 yaşındaki futbolcu, bu sezon Nice formasıyla ligde 6 maçta görev alırken, 1 kez gol sevinci yaşadı.

EL GHAZI'NİN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLMİŞTİ

İsrail ile Hamas arasındaki arasındaki çatışmalar sürerken, Almanya Bundesliga ekibi Mainz 05, Hollandalı sağ kanat oyuncusu Anwar El Ghazi’nin Gazze ile ilgili yaptığı paylaşım nedeniyle sözleşmesinin feshedildiğini duyurmuştu.

Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven ile sözleşmesinin sona ermesinin ardından geçen ay transfer edilen Fas asıllı Hollandalı futbolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, İsrail ile Filistin arasındaki güç dengesizliğinden bahsederek, "Nehirden denize, Filistin özgür olacak" ifadelerini kullanmış ve paylaşımını bir süre sonra silmişti.

Kaynak: Haber Global TV