Komşusunun 1100 tavuğunu korkutarak öldürdü!

Yaşam Haberleri Çin
Komşusunun 1100 tavuğunu korkutarak öldürdü!

Çin'de husumetli olan iki komşu arasında yaşananlar mahkemede bitti. Komşusunun yüzlerce tavuğunun ölümüne sebep olan adam, salı görülen duruşmada 6 ay hapse mahkum edildi.

Devlete bağlı China Daily'nin haberinde sadece soyadları açıklanan suçlu Gu ve tavukların sahibi Zhong arasındaki kavga Nisan 2022'de başladı. Gu, Zhong'a haber vermeden onun ağaçlarını kesti. Zhong'un eşi de bunun ardından ağaçları araçla başka bir yere taşıdı.

Gu daha sonra bir gece Zhongların çiftliğine girip el feneriyle tavukları korkuttu. Hayvanlar korkup birbirini ezince 460 tavuk öldü.

Yakalanıp 3 bin yuan (yaklaşık 8 bin 500 TL) tazminat ödemek zorunda kalınca Gu'nun Zhong ailesine karşı öfkesi arttı. Bir süre sonra aynı yönteme başvuran Gu, yaklaşık 640 tavuğun daha yaşamını yitirmesine yol açtı.

Olay bunun ardından bir kez daha mahkemeye taşındı. Independent Türkçe'nin aktardığına göre; Hengyang'daki mahkemede Gu hakkında 6 ay hapis cezası verildi. Ancak ceza bir yıl boyunca suç işlememek koşuluyla ertelendi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Çin tavuk komşu