Haber Global’in tecrübeli muhabir kadrosuna Ali Çiçek de katıldı…

Haber Global
Haber Global’in tecrübeli muhabir kadrosuna Ali Çiçek de katıldı…

Haber Global, deneyimli muhabir kadrosuna, senelerdir pek çok özel habere imza atan ve adından söz ettiren tecrübeli muhabir Ali Çiçek’i de kattı. Haber Global Ana Haber bülteninde Ana Haber Muhabiri olarak gündemdeki konulara farklı bakış açısıyla bakacak, özel haberler hazırlayacak.

Ali Çiçek, Show Haber’de, Kanal 7 Haber Merkezi’nde muhabirlik, TRT 1 Ana Haber Editörlüğü ve Muhabirliği, TV8 ve TRT 1’de program muhabirliği yaptı. Hazırladığı özel haberlerin yanı sıra sıcak haberlerle de adından söz ettirdi. Zeytin Dalı Harekatı bölgesinden yaklaşık bir ay yayın yaptı, kamuoyunu bilgilendirdi. Sınır hattının sıcak atmosferini, yaptığı özel yayınlarla izleyiciyle buluşturdu. Soma maden faciasına ilk ulaşan ekipteki muhabir idi. Tüm gelişmeleri yaşananları sıcağı sıcağına olay yerinden aktardı. Adnan Oktar davasının kilit ismi olan anne Mediha Oktar’ın evini bulan ve yıllar sonra ilk kez görüntülenmesini sağlayan, haberini ilk yapan muhabir oldu. Bütün dünyayı ve ülkemizi etkileyen Covid-19 pandemi sürecinin başında, İstanbul’da kazılan ilk Covid mezarlığını ortaya çıkardı ve ekranlara taşıdı.

Haber Global’in tecrübeli muhabir kadrosuna Ali Çiçek de katıldı… - Resim : 1

Ekranlarda yaptığı eğlenceli haberlerle kendi haber tarzını yarattı, birçok röportajı sosyal medyada viral oldu, binlerce kez izlendi. Çatalca'da bir villaya kapatılan cins köpeklerin yasa dışı üretim faaliyetini ortaya çıkardı, yaptığı haberlerle yüzlerce hayvanın kurtulmasını, sorumluların da cezalandırılmasını sağladı. Öte yandan barınakların içler acısı hallerini defalarca gündeme taşıyıp, sokak hayvanlarının daha iyi şartlara kavuşmasına katkı sağladı.

Çiçek, "Her yeni adres, bambaşka bir adımdır benim için. Mesleğe ilk başlanılan günün heyecanı ve arzusunu yaşarım. 17 senelik habercilik hayatımı, Haber Global ailesine katılarak sürdürmek benim için eşsiz bir deneyim olacak. Tecrübeli haberci duayen Erhan Ertürk başta olmak üzere, deneyimli editörlerin de olduğu müthiş bir kadroya katıldım. Yine gündeme dair ya da gündeme yansımayan, üzeri örtülmeye çalışılan, kamu vicdanını yaralayan ne varsa, korkusuzca ve tarafsızca Haber Global ekranlarına taşımaya devam edeceğim." dedi.

Ali Çiçek Hakkında:

1984 yılında, Ankara'nın Çankaya ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Başkent'te tamamladı. Türk Telekom Anadolu Teknik Lisesi Radyo TV bölümünü bitirdi. Aynı lisede Japonca eğitim aldı.

Çocukluğundan beri sayısız kulüpte yürüttüğü futbol yaşantısını, televizyonculuk aşkı için bitirdi. Kırıkkale Üniversitesi Radyo TV ve Anadolu Üniversitesi İşletme bölümlerini tamamlayıp, 2005 yılında Ankara Kanal A televizyonunda Haber Muhabiri olarak mesleğe ilk adımını attı.

Yaptığı özel ve farklı içerikli haberler sayesinde kısa zamanda adından söz ettirdi. 2 yıl görev yaptığı Kanal A'dan sonraki durağı, Kanal 7 Ankara büro oldu. Gerek siyasi gerekse renkli haberlerine burada da devam etti. 2012 yılında askerlik görevi dönüşü kariyerini İstanbul Kanal 7 Haber Merkezi’nde sürdürdü. Buradan sırasıyla TRT 1 Ana Haber Editörlüğü ve Muhabirliği, TV8 ve TRT 1 program muhabirliği, tekrar Kanal 7 Haber Merkezi ve Show Haber’de görev aldı.

Türkiye Altın Taç Ödülleri, Türkiye Altın Boğaz Ödülleri, Best Of Year Awards, İstanbul Şehir Ödülleri, Altın Kanat Ödülleri, Türkiye Ödülleri, Altın Rehber TV Yılın Enleri Ödülleri organizasyonlarında, yılın en başarılı erkek muhabiri ödülünü aldı.

Ali Çiçek, iyi derecede klasik gitar çalmakta ve solistlik yapmaktadır. Tam bir hayvansever olan Çiçek, sokağındaki sayısız kedi ve köpek besliyor. Evinde 9 yıldır hayatını paylaştığı Şerlok adında bir kedisi var.

Ali Çiçek, 2019 yılında kurduğu yapım şirketiyle haberciliğe ara verdi. Birçok ulusal kanala program yaptı. 3 yılın ardından şirketini devreden Ali Çiçek haberciliğe, Ağustos 2022'de göreve başladığı Haber Global'de devam etmektedir. 

Kaynak: Haber Global TV

Ali Çiçek Haber Global haber