Google, Bard'ın matematik ve kodlamada geliştiğini iddia ediyor

Google Bard Yapay Zeka
Google, Bard'ın matematik ve kodlamada geliştiğini iddia ediyor

Google, yapay zeka destekli sohbet robotu Bard'ı mantık ve muhakeme gerektiren görevlerde daha iyi hale getirdiğini duyurdu.

Google'ın blog yazısında geçen ay 180 ülkeye açılan ve Microsoft destekli ChatGPT'ye rakip olan Bard'ın mantık ve muhakeme görevlerinde geliştiği belirtildi.

Bard'ın artık örtük kod yürütme adı verilen yeni bir teknikle özellikle matematiksel görevlerde ve kodlara sorularıyla dize manipülasyonunda geliştiği bildirildi. Ayrıca Bard'ın Google E-Tablolar vasıtasıyla dışa aktarma işlemi de yapabildiği vurgulandı.

Google'ın blogunda Bard'ın örtük kod yürütme tekniğiyle hesaplama istemlerini algılayabildiği ve bunun arka planda kod çalıştırmasına yardımcı olduğuna değinildi. Yani bu tür görevlerde Bard artık daha iyi yanıtlar verir hale geldi.

Ancak blogda Google bir de uyarıda bulundu. Tüm bu geliştirmelere rağmen Bard'ın her zaman sorguyu doğru anlayamayabileceği ve yanıt vermesini sağlayacak kodu üretemeyebileceği de belirtildi. Bu durumda Bard yanlış kodda üretebilir ya da ürettiği kodu yanıtına dahil etmeyebilir.

Kaynak: Haber Global TV

yapay zeka bard google bard Google matematik