Dünya Kahve Günü'nün önemi nedir, nasıl ortaya çıktı?

Dünya Kahve Günü'nün önemi nedir, nasıl ortaya çıktı?

Dünya Kahve Günü, her yıl 1 Ekim'de 78 ülkede kutlanıyor. Peki, kahveyi bir içecek olarak herkese tanıtan Dünya Kahve Günü'nün önemi nedir, ilk olarak nasıl ortaya çıktı?

Uluslararası Kahve Organizasyonu'na (ICO) kayıtlı 78 ülkede, her yıl 29 Eylül-1 Ekim tarihleri arası "Dünya Kahve Günü" olarak kutlanıyor. Peki, bu günün önemi nedir, ne zaman ortaya çıktı? İşte, 1 Ekim Dünya Kahve Günü'ne dair tüm merak edilenler...

DÜNYA KAHVE GÜNÜ'NÜN ÖNEMİ NEDİR?

Dünya Kahve Günü, kahveyi bir içecek olarak tanıtmak ve kutlamak için kullanılan bir fırsattır ve dünyanın çeşitli yerlerinde gerçekleşen etkinliklerle 1 Ekim'de kutlanır.

Dünya Kahve Günü'nün önemi nedir, nasıl ortaya çıktı? - Resim : 1

DÜNYA KAHVE GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

Dünya Kahve Günü adı altında 29 Ekim’de yapılan kutlamanın kaynağı Japonya’ya dayanıyor. 1983 yılında Japonya Kahve Birliği’nin öncülüğünde kutlanan Kahve Günü, 1 Ekim 2005 yılında Amerika’da resmi hale geldi.

Çin'de Uluslararası Kahve Örgütü tarafından tanıtıldı, 1997'de kutlandı. Nisan 2001'in başlarında yıllık bir kutlamaya dönüştü. 

Tayvan, Uluslararası Kahve Günü'nü ilk olarak 2009 yılında kutladı. Nepal, Ulusal Kahve Günü'nü ilk kez 17 Kasım 2005'te kutladı. İlk olarak 17 Ağustos 2006'da Ulusal Kahve Günü'nü kutlayan Endonezya, Endonezya'nın Bağımsızlığı ile aynı gün kutladı.

Kaynak: Haber Global TV

1 Ekim Dünya Kahve Günü Dünya Kahve Günü