Bu 5 özelliği gösteren erkekler yalan söylüyor

Yalancı Aşk ve Umut
Bu 5 özelliği gösteren erkekler yalan söylüyor

İkili ilişkilerde kadınlar ve erkekler için ortak bir kriter olan sadakat bazen zor sağlanabilir. Eğer hayatınızdaki kişinin size sadık olmadığını ve yalan söylediğini düşünüyorsanız, bu yalanları yakalamanızı sağlayacak bazı ortak belirtiler bulunuyor. İşte yalan söyleyen erkeklerin 5 özelliği

Yalan varsa aşk değildir

İlişkiler belirli bir sadakat ve güven içerir. Ancak ilişki içinde iki taraftan biri güvene ihanet etme eğilimine sahip olabilir. Kadın ve erkekler için ortak bir kriter olan sadakat yalan söylendiği zaman zarar görür. Ancak ilişkinizde size yalan söylendiği zaman bu yalanı anlamanın da bazı yolları bulunuyor. Özellikle erkekler tarafından söylenen yalanları ortaya çıkarmanıza yardımcı olacak olan bazı ortak özellikler var. Yalan söyleyen erkekler belirli 5 özelliği gösterme eğilimine sahiptirler. Ve eğer hayatınızdaki erkek size yalan söylüyorsa, bilmelisiniz ki bu aşk değildir. 

Yalan söyleyen erkeklerin ortak özellikleri

Hem erkekler hem de kadınlar tarafından bazen ilişkiler içinde sadakate zarar verecek davranışlar bulunmaktadır. Yalan söylendiği zaman sağlıklı olmayı bırakan ilişkilerde toksiklik sinyalleri veren bazı ortak davranışlar ortaya çıkıyor. Partnerlerine yalan söyleyen erkeklerin ise genel olarak gösterme eğiliminde olduğu 5 davranış şu şekilde karşımıza çıkıyor:

Bu 5 özelliği gösteren erkekler yalan söylüyor - Resim : 1

Manipüle edilirsiniz

Erkekler yalan söylediği zaman bu yalanı korumak için bazen akıl oyunları oynayabilirler. Bu gibi anlarda baskı altında ve kafanız karışmış hissedebilirsiniz. Farkında bile değilken karşınızdaki kişinin fikirlerini kendi, fikriniz olarak kabul ediyorsanız. İlişkinizde manipüle edilen taraf olabilirsiniz. 

Üstü kapalı ve yarım ağız cevaplar

Yalan söyleyen erkekler genellikle üstelediğiniz konularda sizden sakladıkları bir şey varsa ''hatırlamıyorum'' ''sanırım'' ''bilmem'' gibi cevapları çok fazla kez kullanmaya başlayacaklardır. Erkeklerin söyledikleri yalanların ortaya çıkacağına dair endişesi onları üstü kapalı cevaplar vermeye ve konunun derinleşmesinden kaçınmaya itmektedir. Yalan söyleyen bir erkek genellikle çok sık bir şekilde hatırlamadığını, farkında bile olmadığını dile getirir. Konudan kaçmak, dikkatinizi farklı bir yöne çekmek ya da konudan sıkılmış gibi davranmak erkeklerin bu konuda bir şey sakladığını gösteren belirtiler arasında yer alıyor.

Değişken fikirler

Yalan söyleyen erkeklerin bir başka ortak özelliği ise fikirlerinin sürekli değişmesidir. Belirli bir konu üzerinde yakın geçmişte savundukları fikirler sürekli olarak değişime uğramaya başladıysa bu erkeğin ne istediğini bilmediği bir döneme giriş yaptığını ve kafasının karışık olduğunu gösterir. Bu kafa karışıklığı ise genel olarak yalanını korumak için bir savunma mekanizması şeklinde ortaya çıkmaktadır. 

Bu 5 özelliği gösteren erkekler yalan söylüyor - Resim : 2

 

Bitmeyen bahaneler

Erkekler ilişkiye başlamamak için bazen bahaneler üretme eğilimindedirler. Bu genel olarak ortak bir özellik olarak kadınlarda da görülür ancak erkekler tarafından sergilendiği zaman ortaya çıkan sonuç yalan söylemektir. Erkeğin ne istediğini bilmediği ya da kendini hazır hissetmediği anlarda ortaya bahaneler çıkar. Kadını çevresinde tutmaya devam etmek ve bu süreçte kafasını toplayıp aydınlatmak için erkek bu bahanelere ve dolayısıyla yalanlara başvurur. 

Suç sizde değil ancak...

Aslında bu durum da manipüle edilmenin bir sonucu olarak karşımıza çıksa da bazen vicdani bir durum olarak da görülebilir. Yalan söyleyen erkekler bu yalanı korumak adına bazen suç sizde olmasa da suçluluk duygusu uyandırarak sizi suçlu gibi gösterebilir. Yalan söyleyen erkek karşısında baskılanıp haklı olduğunuz konuda suçlu hissediyorsanız bu durumda yapmanız gereken en sağlıklı şey, bir adım geri atarak kendinizi düşünmek olmalıdır. 

yalan aşk ilişki kadın erkek güven sadakat