Buzdolabında saklayanlara kötü haber! O gıdayı buzdolabına koymak aslında tahmin ettiğinizden bile zararlıymış
Buzdolapları gıdaların sağlıklı şekilde uzun süre saklanmasına yardımcı olur. Fakat buzdolapları her gıdanın saklanması için uygun değildir. Eğer sizler de bu gıdaları buzdolaplarında saklıyorsanız hemen çıkarmanız çok daha sağlıklı olacaktır.
Buzdolapları gıdaların daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olsa da aslında bu durum her gıda için geçerli değildir. Buzdolaplarında saklanan bazı gıdalar sağlıklı yapısın kaybedebilir. Gıdalar doğru saklama koşulları altında muhafaza edilmediğinde kısa süre içerisinde bozulmaya ve sağlıksız bir hale gelmeye başlayabilir.
Buzdolaplarında sakladığınız bu gıdalar sağlıklı yapılarını kaybederek bozulmaya ve tüketilmeleri halinde sağlığınızı olumsuz etkilemeye başlayabilir. Uzmanların buzdolaplarında saklanmasını önermediği o gıdalar şu şekilde karşımıza çıkıyor:
Sarımsak: Sarımsak doğal bir antibakteriyeldir. Sağlıklı yapısını korumak için serin ve kuru alanlarda saklamak gerekir. Fakat sarımsağı iki günden uzun süre buzdolabında saklandığınızda sarımsak yapısında bakteriler üremeye başlar. Bu bakteriler dışarıdan görülmese de buzdolabında saklanan sarımsağın tüketilmesi sindirim sorunlarına yol açabilir.