Çin'de bir ören yerindeki tuvalete aşırı kalabalık nedeniyle kronometre takıldı!

Ajans Bizim
Çin Tuhaf olaylar
Çin'de bir ören yerindeki tuvalete aşırı kalabalık nedeniyle kronometre takıldı!
Fotoğraf: Weiboo

Taşa oyulmuş 50 bin heykeliyle Çin'in en popüler cazibe merkezlerinden biri olan Unesco listesindeki Yugang Mağaraları yönetimi, turistlerin kullandığı tuvaletlerin kapılarının üzerine kronometre yerleştirmeye karar verdi.

Bir ziyaretçi tarafından çekilen ve yerel medya XioaXiang Morning Herald'a gönderilen bir videoda, her kabinin üzerinde kabinin kilitlenmesinden bu yana geçen dakika ve saniyeleri gösteren bir LED ekran görülüyor.

CNN'e konuşan bir görevli, bu uygulamanın turistik bölgede gittikçe artan kalabalığı mümkün olduğunca etkin bir şekilde kontrol altına almak amacıyla yapıldığını söyledi. 

Görevli, “Birini tuvaletlerden yarı yolda dışarı atmamız imkansız. Ayrıca tuvaletleri kullanmak için beş ya da on dakika gibi bir zaman sınırı da koymuyoruz" diyor.

Nanchang Evening News gazetesi ise kronometrelerin 1 Mayıs'ta devreye girdiğini ve öncelikle bir güvenlik önlemi olduğunu belirtiyor.

Ziyaretçiler ve internet kullanıcıları kronometrelere farklı şekillerde tepki gösterdi. Videoyu ileten ziyaretçi olumlu bir yan görüyor ve "Dışarıda sıraya girmek ya da tuvalet kapısını çalmak zorunda değilsiniz Ama biraz da utanç verici buldum. İzlendiğimi hissettim" diyor.

Heykellerin yanı sıra etkileyici bir panoramik manzaraya da sahip olan bu turistik alanı sadece 2023 yılında üç milyon kişi ziyaret etti. Bu satı 2019 yılında iki milyonun altındaydı.