Aralarından sadece biri vampir! Sadece IQ'su yüksek olanlar resimdeki vampiri 11 saniyede bulabiliyor!

Zeka testi Zeka bulmacası
Aralarından sadece biri vampir! Sadece IQ'su yüksek olanlar resimdeki vampiri 11 saniyede bulabiliyor!

Bu resimli bulmacada, parti odasındaki gizli vampiri bulmaya çalışın. Yalnızca yüksek IQ'ya sahip kişiler resimdeki vampiri 11 saniye içinde fark edebilir!

Size resimdeki vampiri bulmanız için 11 saniye süre veriyor. Bakalım bulabilecek misiniz?

Aralarından sadece biri vampir! Sadece IQ'su yüksek olanlar resimdeki vampiri 11 saniyede bulabiliyor! - Resim : 1

Herhangi bir soruna ilişkin kararınıza bağlı olarak zekanızı test etmenize yardımcı olacak birçok bulmaca türü var. Bu zeka oyunu, zeka seviyenizi değerlendirmenize yardımcı olacak eğlenceli bir IQ testi. Bu bulmacalardaki en önemli unsur, problemi hızlı bir şekilde tarayıp öngörülen sürede cevaba ulaşmak. Bu zihin bulmacaları yaratıcı düşünmeyle çözüldüğünden, cevaba ulaşmak için kalıpların dışında düşünmeniz gerekir; çünkü ipuçları zihnin içinde bir yerlerde saklanıyor olabilir. Bu sorunları çözmek için analitik ve mantıksal akıl yürütme becerilerinizi kullanmanız gerekir. 

Yukarıdaki görselde odadaki vampirin kim olduğunu belirlemeniz gerekiyor. Bulmacada diğer insanlardan bir şekilde farklı olan bir kişi var. Resimde parti odasındaki bir grup insan görülüyor. Bir adam ve bir kadın kanepede oturuyorlar. Peki vampir kim?

Cevap oldukça basit ama yanıltıcı olduğundan, gelmeden önce resme çok dikkatli bakmalısınız. 

Bu bulmacayı 11 saniye içinde çözdüyseniz bu, ortalamanın üzerinde IQ Seviyesine sahip olduğunuz anlamına gelir. Unutmayın, bu tür bulmacalar IQ'nuzu test etmenin başka bir eğlenceli yoludur. Yani gerçek bir IQ testi yapmak, Zeka seviyenizi öğrenmenin daha iyi bir yoludur.

İŞTE VAMPİR

Odadaki erkek ve kadınların tepkilerine dikkatlice bakarsanız vampir olan kişinin kimliğini tespit edebileceksiniz.

Aralarından sadece biri vampir! Sadece IQ'su yüksek olanlar resimdeki vampiri 11 saniyede bulabiliyor! - Resim : 4

Resimde sağdan ikinci kişi (ayakta duran) odadaki vampirdir. Ona düzgün bir şekilde bakarsanız aynada yansıması olmadığını görürsünüz.

Bu bulmaca, gözlem ve zeka seviyenizi ölçen basit bir testti. Bu bulmacayı öngörülen süre içinde çözmek için yanal düşünmeyi uygulamanız gerekir.

Kaynak: Haber Global TV