Akılalmaz olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu!

HABER MERKEZİ
Hindistan Yaşam Haberleri
Akılalmaz olay: Mağarada 188 yaşında bir adam bulundu!

Hindistan'da bir mağarada bir deri bir kemik kalmış, saç ve sakalları uzamış halde 'şans eseri' yaşlı bir adamın bulunduğu iddia bulundu. 188 yaşında olduğu belirtilen adamın içler acısı hali dikkat çekti.

Hindistan'da bir mağarada bulunan adamın görüntüleri kısa sürede viral oldu. Yaşını duyan yetkililer kulaklarına inanamadı. 188 yaşında olduğu iddia edilen adamın bir deri bir kemik kaldığı görüldü. Aç ve sakalları uzamış halde görevliler tarafından mağaradan hastaneye sevk edildi.

Yetkililer tarafından tedavi altına alınan adamın kimlik tespiti yapıldı. Tanıyanların ifadelerine göre adam 188 yaşındaydı. Şans ederi bulunmuştu.

Servis edilen görüntülerde adamın mağaradan çıkarılışı ve içler acısı hali dikkat çekti.  Görevlilerin kollarından tutarak götürmesinin ardından yaşının gerçek olup olmadığı sosyal medyada merak konusu oldu.

DÜNYANIN EN YAŞLI ADAMI

Dünyanın yaşayan en yaşlı adamı resmi olarak 112 yaşındaki John Tinniswood olarak biliniyor. 

Yine resmi olarak dünyanın yaşayan en yaşlı insanı da 117 yaşındaki Maria Branyas'ın hayatını kaybetmesinin ardından Japonya'da huzurevinde kalan 116 yaşındaki Tomiko Itooka olarak biliniyor.

Resmi olarak Guinness kayıtlarına göre şimdiye kadar kimliği doğrulanmış en yaşlı kişi 122 yıl 164 gün yaşayan Jeanne Calment (Fransa) idi.

1920'li yılların sonunda "dünyanın en yaşlı insanı" olarak dünya çapında üne kavuşan, gazetelerde haberi yapılan Zaro Ağa'nın ise 140 yaşlarında olduğu söyleniyordu ve doktor157 yaşında vefat ettiği ifade ediliyordu. Ancak Zaro Ağa'nın ölümünden 5 yıl sonra yayınlanan bir çalışmada 100 yaşlarının başında olduğu ifade edildi.