ZIL Coin nedir?

bitcoin
ZIL Coin nedir?
zilliqa coin

Son dönemlerde kripto paralarda çeşitlilik hız kazandı. Bunlardan biriside Zilliqa. Peki, ZIL Coin nedir? Zilliqa (ZIL) Coin kurucuları kimler?

Zilliqa bugünkü fiyatı (9 Şubat 2022) 0.746 TRY, 24 saatlik işlem hacmi ise ₺655.122.327 TRY. Peki, ZIL COİN nedir, Zilliqa'nın kurucuları kimlerdir? İşte Zilliqa (ZIL COİN) hakkında merak edilenler...

ZIL COİN NEDİR?

ZIL coin, saniyede binlerce işlemi tamamlama özelliği ile yüksek verim sunmak adına tasarlanmış halka açık, izinsiz bir blok zinciridir. İkinci katman ölçekleme çözümü olarak parçalamayı kullanarak blok zincir ölçeklenebilirliği ve hızı sorununu çözmeyi hedeflemektedir. Platform, pek çok merkezi olmayan uygulamaya ev sahipliği yapmaktadır ve Ekim 2020 itibariyle de stake etme ve verim çiftçiliğine de izin vermektedir.

 

Zilliqa üzerinde geliştirme çalışmaları resmi olacak bir şekilde Haziran 2017 tarihinde başladı ve test ağı da Mart 2018 tarihinde yayına girdi. Bir yıldan biraz daha uzun bir süre sonra da Haziran 2019 tarihinde platform ana ağını başlattı.

Zilliqa'nın yerel hizmet belirteci olan ZIL, ağ içerisindeki işlemleri işlemek ve akıllı sözleşmeleri yürütmek adına kullanılır.

ZİLLİQA'NIN KURUCULARI KİMLERDİR?

Zıl coin hangi ülkenin? sorusu yöneltiğinde cevap aşağı yukarı şu şekildedir: Zilliqa ilk olarak National University of Singapore School of Computing'de yardımcı doçent olarak çalışan Prateek Saxena tarafından tasarlandı. (Singapur'da bir okul) Saxena ve School of Computing'de bulunan birkaç öğrenci, 2016 tarihinde, parçalama odaklı bir blok zincirinin ağ verimliliğini ve hızını nasıl arttırabileceğini özetleyen bir makale yayınladı.

Aynı zaman içerisinde Saxena, ömür boyu sürecek olan bir finans ve teknoloji girişimcisi olan Max Kantelia ve Singapur Bilgisayar Topluluğu'nun eski başkanı Juzar Motiwalla ile beraber Anquan Capital isimli kurumu kurdu. Şirket, Zilliqa ağını geliştirmek için Haziran 2017 tarihinde Zilliqa Research'ü bünyesine alarak Dong Xinshu'yu CEO, Yaoqi Jia'yı baş teknoloji sorumlusu ve Amrit Kumar'ı ise baş bilim sorumlusu olarak atadı. Bu üç isim de daha önceki dönemlerde NUS School of Computing'de araştırma görevlisi olarak bulunup çalıştı.

ZIL COİN NEREDEN SATIN ALINABİLİR?

Zilliqa'nın yerel jetonu ZIL, çeşitli büyük kripto para borsalarında listeleniyor.

NOT: BU İÇERİK YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR. YATIRIMCILAR KENDİ BAŞLARINA İNCELEME YAPIP İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMELİLERDİR.

'Bitcoin