WhatsApp, Türk yazılım mühendisinin geliştirdiği yeni özelliğini kullanıma sundu

WhatsApp
WhatsApp, Türk yazılım mühendisinin geliştirdiği yeni özelliğini kullanıma sundu

Popüler mesajlaşma platformu WhatsApp, Türk yazılım mühendisi Güney Kayım tarafından geliştirilen yeni özelliğini yayınladı. Kullanıma sunulan özellik sayesinde işletme hesapları tarafından gönderilen mesajlar müşteriler tarafından anonim olarak puanlanabilecek.

WhatsApp, kendi çatısı altında görev alan Türk yazılım mühendisi Güney Kayım'ın geliştirdiği yeni özelliğini kullanıma sundu. WhatsApp kullanıcılarının beğenisine sunulan özelliğin, işletme hesaplarıyla yapılan sohbetlerde işletmeler tarafından gönderilen mesajların tamamen anonim bir şekilde puanlanmasını mümkün kıldığı açıklandı. 

Bu gelişme sonrasında, Aygül Muran Kayım'ın eşi Güney Kayım resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "WhatsApp'ta geliştirdiğim ilk customer facing özellik release oldu. Artık bir is yeriyle konuşurken, is yerinden gelen mesaja puan verebiliyorsunuz. Tamamen anonymous bir puanlama, hangi kullanıcının ne puan verdiği kimse tarafından bilinmiyor" ifadelerine yer verdi.

Platformun yeni özelliği, kullanıcıların işletme hesaplarıyla yaptıkları sohbetlerde gelen mesajın üzerine basılı tutarak ve açılan menüdeki "Oyla (Rate)" seçeneğine tıklayarak ilgili mesaja 1'den 5'e kadar bir puan verebilmesine olanak tanıyor. Puanlama tablosunda 1 yıldız en kötü puanı temsil ederken 5 yıldız ise en iyi puana tekabül edecek. 

Popüler bir Twitter hesabının paylaşımından alıntı yapan ve sevincini paylaşan Kayım, yaşanan gelişme ile ilgili şu ifadeleri de kullandı:

"Valla ne yalan söyleyeyim yaptığım iş böyle paylaşılınca iyi motive oldum. Ama siz de Aygül Muran Kayım’in eşi tarafından geliştirilen diye yazmayı unutmuşsunuz."

Güney Kayım'ın eşi Aygül Muran Kayım da bu esprili gönderiyi kendi Twitter hesabından paylaştı.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Whatsapp Whatsapp yeni özellik