NASA, Antarktika'nın buzullarında keşfetti: Paralel evrenin varlığına kanıt bulmuş olabiliriz!

NASA, Antarktika'nın buzullarında keşfetti: Paralel evrenin varlığına kanıt bulmuş olabiliriz!

NASA destekli bir araştırmada, paralel evrenin varlığını savunan teorileri güçlendirecek sonuçlara ulaşıldığı belirtildi.

NASA'nın desteklediği Antarctic Impulsive Transient Antenna (ANITA) araştırma grubunun Antarktika'da yürüttüğü bir çalışma, bilimkurgu filmlerinin bir parçası olmaktan öteye gidemeyen paralel evrenlerle dikkat çeken bulguları ortaya koydu. 

MİLYONLARCA KAT DAHA GÜÇLÜ 

Çalışmada yer alan Hawaii Üniversitesi'nden Peter W. Gorham ve ekibi,  yüksek enerjili kozmik nötrinoları tespit etmek için geliştirilen ANITA'yı dev bir balonla buzulların üzerinde uçurdu. Radyo dalgaları gibi dış etkenlerden arınmış alandaki verileri inceleyen uzmanlar, Dünya'da meydana gelenlerden milyonlarca kat daha güçlü yüksek enerji parçacıklarına ait izlere ulaştı. Düşük enerjili nötrinoların Dünya'dan geçebileceğini belirten uzmanlar, yüksek enerjili olanların ise gezegenimizin ağırlığı tarafından durdurulduğunu ifade etti.

NASA, 2003 yılında araştırma grubuna evreni dolduran hayalet parçacıklar aramaları için 35 milyon dolar fon sağladı. Uzun zamandır süren projede, Antarktika buzullarında yüksek enerjili nötrinolar madde ile etkileşime girdiğinde yayılan radyo dalgalarını tespit eden özel olarak yapılmış bir balon kullanılıyor. 

Daily Star'ın haberine göre bu tip yüksek enerji parçacıklarının uzayın derinliklerinde tespit edilebileceğini savunan Gorham, söz konusu bulguların paralel evren teorisine işaret ettiğini belirtti. Gorham, farklı tipteki parçacıkların bu şekilde Dünya'da hareket etmesinin zamanda geriye gitmesiyle açıklanabileceğini ifade etti.

Bu teoriye göre, evreni oluşturduğu düşünülen Büyük Patlama (Big Bang) sırasında, zamanın tersine işlediği bir paralel evren de meydana geldi. Tespit edilen son parçacıkların bunun en net kanıtı olabileceği öne sürülüyor.

paralel evren NASA antarktika