iPhone için iOS 14.4 güncellemesi yayınlandı

apple iphone
iPhone için iOS 14.4 güncellemesi yayınlandı

Apple, iPhone ve iPad'ler için iOS 14.4 güncellemesini yayınladı. Güncelleme daha çok hata düzeltmeleri içeriyor.

Apple'ın yeni yayınladığı iOS 14.4 güncellemesiyle özellikle klavyelerde yaşanan gecikme sorunu giderildi. Kamera orijinallik kontrolünde de yenilikler getirilirken, HDR fotoğraflara da iyileştirme geldi. Ayrıca telefon aramalarının kilitli ekrandan yanıtlanması engelleyen hata düzeltildi.

Yeni iOS 14.4 güncellemesinde yararlanacak iPhone modelleri ise şöyle: 

 iPhone SE 2,iPhone 11,iPhone 11 Pro,iPhone 11 Pro Max,iPhone XS Max,iPhone XS,iPhone XR, iPhone X,iPhone 8 Plus,iPhone 8,iPhone 7 Plus,iPhone 7,iPhone 6S,iPhone 6S Plus,iPhone SE,iPod Touch 7. jenerasyon

Öte yandan iPadOS 14.4 güncellemesi de yayınlandı.

iOS 14.4 ile gelen yenilikler ve hata düzeltmelerin tamamı

Küçük QR Kod Desteği

iPhone kamera uygulaması, QR kodları okuyabiliyor. Böylece üçüncü parti herhangi bir uygulama gerek kalmadan QR kod'lar çözülebiliyor. Apple iOS 14.4 güncellemesi ile ise iPhone kamera uygulamasının daha küçük QR kodları okuyabilmesini sağlıyor. Yani kamera uygulaması, QR kodları okuma açısından artık daha yetenekli.

Bluetooth Aygıt Türünü Sınıflandırma

Apple iOS 14.4 güncellemesi ile birlikte ses bildirimlerine yönelik kulaklıkların doğru şekilde belirlenmesi için Ayarlar’a Bluetooth aygıt türünü sınıflandırma seçeneği ekledi. Bu, özellikle birden fazla kulaklığa sahip olan kişilerin işini kolaylaştıracak.

Orijinal Olmayan Kamera Bildirimleri

Apple, iOS 14.4 ile birlikte kamera değişimi konusunda da önemli bir adım atmış oldu. Yeni güncelleme ile iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro ve iPhone 12 Pro Max modellerinde iPhone’daki kameranın yeni ve orijinal Apple kamerası olup olmadığına yönelik kullanıcıya bildirim sağlanacak.

Hata düzeltmeleri de içeren sürümün hata düzeltmeleri ise şöyle:

iPhone 12 Pro ile çekilen HDR fotoğraflarda görüntülerde yapaylıkların görünmesiFitness araç takımında güncellenmiş Aktivite verilerinin görüntülenmemesiKlavye ile yazı yazarken gecikmelerin meydana gelmesi ve sözcük önerilerinin klavyede görünmemesi * Klavye’nin Mesajlar’da doğru dilde ekrana gelmemesiErişilebilirlik’te Anahtar Denetimi’nin etkinleştirilmesinin telefon aramalarının Kilitli Ekran’da yanıtlanmasını engellemesi

iOS apple iPhone iphone güncelleme