İçinde 99 cep telefonu bulunan el arabasıyla Google Haritalar'ı kandırdığını öne süren adam

İçinde 99 cep telefonu bulunan el arabasıyla Google Haritalar'ı kandırdığını öne süren adam

Berlinli sanatçı Simon Wickert, 99 adet akıllı telefonla doldurduğu el arabasıyla Google Haritalar üzerinden sürücüleri başka bir yola yönlendirebildiğini öne sürdü

Bir adam Google Haritalar'ı kandırdığını ve basit bir numarayla otomobilleri başka bir rotaya yönlendirebildiğini iddia ediyor.

99 akıllı telefonu bir el arabasına yükleyen adam, otomobilleri başka rotalara yönlendirecek "sanal bir trafik sıkışıklığı" yaratabildiğini söylüyor. 

Google Haritalar, kullanıcıların trafiğe takıldığını veya başka sorunlarla karşılaştığını saptayabiliyor. Uygulama bunu, araçla birlikte hareket eden telefonun hızını takip ederek yapıyor. Bir dizi telefonun yavaşladığını görüyorsa kaza veya trafik olduğunu tahmin edebiliyor.

Ancak Berlinli sanatçı Simon Wickert, çok sayıda telefonu el arabasına yerleştirip yol boyunca yavaşça çektiğini söylüyor. Bu da uygulamanın o sokakta bir sorun kaydedeceği, bölgeyi kırmızı göstereceği ve otomobillerin o yolu kullanmaktan kaçınmasını söyleyeceği anlamına geliyor.

Weckert, Twitter'da, "99 akıllı telefon, Google Haritalar'da sanal trafik sıkışıklığı oluşturmak için bir el arabasında taşınıyor" yazdı. "Bu etkinlikle yeşil bir sokağı kırmızıya çevirerek otomobilleri başka yollara sevk etmek ve fiziksel dünyayı etkilemek mümkün!" 

Weckert denemenin bir videosunu da yayımladı. Videoda el arabasıyla Berlin'i dolaştığı ve o giderken sanal trafik sıkışıklığıyla sokakların kırmızıya döndüğü görülüyor. 

Weckert'in bu "hack"i başarıyla gerçekleştirdiğinden emin olmanın veya bunun işe yarayıp yaramadığını kesin olarak bilmenin yolu yok. Google, bu hack'le veya uygulamanın söz konusu özelliğiyle ilgili sorulara yanıt vermedi.