Trabzonspor ile Olympiakos'un transfer üçgeni

Trabzonspor
Trabzonspor ile Olympiakos'un transfer üçgeni

Philip Zinckernagel'i transfer etmek isteyen Trabzonspor, Maxi Gomez ve Marc Bartra'yı kadrosuna katmayı hedefleyen Yunan ekibi Olympiakos'la görüşmelerini sıklaştırdı.

Yunan ve Belçika medyalarında çıkan haberlere göre; Trabzonspor'dan ayrılmak isteyen Marc Bartra'ya Olympiakos talip oldu. Bu transfer için bonservis ödemek istemeyen ve acele etmeyen Yunan kulübü, Bordo-mavililerin 32 yaşındaki İspanyol stoperin sözleşmesini feshetmesini beklemeye başladı.

Öte yandan Olympiakos'un Trabzonspor'un Uruguaylı golcüsü Maxi Gomez'i de transfer etmek istediği ancak Bordo-mavililerin 5 milyon Euro bonservis talep etmesi üzerine farklı formülleri devreye sokmaya çalıştığı belirtildi.

Kırmızı-beyazlı kulübün bu doğrulta Trabzonspor'un transfer gündeminde yer alan Philip Zinckernagel'i Maxi Gomez transferinde takasta kullanarak bonservis bedelini düşürmeyi amaçladığı kaydedildi.

Geçtiğimiz sezon başında 2 milyon Euro karşılığında Watford'dan transfer edilen Zinckernagel, Olympiakos formasıyla yalnızca 7 maça çıktıktan sonra sürpriz bir şekilde Standard Liege'e kiralanmıştı. 28 yaşındaki Danimarkalı orta saha oyuncusu, Belçika ekibinde 28 maçta 10 gol - 2 asistlik performans sergiledi.

Çıkış yaptığı Bodo/Glimt'te genellikle sağ kanatta forma giyen Philip Zinckernagel, İngiltere'ye transfer olduktan sonra forvet arkasına (10 numara rolüne) kaydırılmıştı.

5 FARKLI ÜLKEDE 8 TAKIM FORMASI GİYDİ, 338 MAÇTA 138 GOLLÜK KATKI SAĞLADI

Ülkesi Danimarka'da HB Köge, FC Helsingör ve SönderjyskE, Norveç'te Bodo/Glimt, İngiltere'de Watford ve Nottingham Forest, Yunanistan'da Olympiakos ve Belçika'da Standard Liege kulüplerinin formalarını terleten Zinckernagel, kulüp düzeyinde bugüne dek 338 maçta görev yaptı ve 138 gole doğrudan katkı (71 gol - 67 asist) sağladı.

Kaynak: Haber Global TV

Trabzonspor Olympiakos Philip Zinckernagel Maxi Gomez Marc Bartra Trabzonspor transfer haberleri