Küme düşen takımların futbolcularına nur yağdı: Çağlar'dan Joselu'ya transferin şanslı yıldızları...

transfer haberleri futbol
Küme düşen takımların futbolcularına nur yağdı: Çağlar'dan Joselu'ya transferin şanslı yıldızları...

Bu yıl transfer döneminde özellikle küme düşen takımların yıldızlarına yoğun ilgi var. Joselu, Çağlar Söyüncü bunlardan sadece birkaçı.

Bir kulüp için en kötü zaman küme deşmektir. Böyle durumlarda takımın yıldızları alt ligde oynamak istemez ve birer birer takımdan ayrılırlar.

Bu sezon bunun en çarpıcı örneğini La Liga'dan düşen Espanyol yaşadı. Takımın 33'lük golcüsü Joselu, Espanyol'dan ayrılırken Real Madrid'e transfer oldu.

Sadece o da değil. Çağlar Söyüncü, Tielemans, Denis Suarez de küme düşen takımlarından ayrıldı.

Ancak bitmedi. Küme düşen takımlarında parlayan birkaç yıldız daha transfere hazırlanıyor. Bunların arasında Fresneda, Rodrigo Moreno ve Melamed'in yeni takımları kısa süre içinde açıklanacak.

Önceki yıl Alaves'le bu yıl ise Espanol ile düşen Joselu, en azından 1 yıllığına Real Madrid formasını giyecek. Geçen sezon 16 gol atan ve milli takımda da parlayan Joselu, zaten eski bir Real Madrid oyuncusuydu.

Denis Suarez de bu kaçınılmaz kaderi yaşayan isimlerden. Espanyol'la işleryolunda gitmedi. Sözleşmesi bitmeden Villarreal'le anlaştı bile. O da eski kulübüne dönmüş oldu.

Henüz transfer olmamış ama olması beklenen Ivan Fresneda ise Valladolid'de harika bir sezon geçirdi. Kanat oyuncusu olan futbolcu Avrupa devlerinin transfer listesinde.

Premier Lig'e veda eden Leicester City ile sözleşme uzatmayı kabul etmediği için geçen sezonun yarısını yedek kulübesinde geçiren Çağlar Söyüncü de ne kadar doğru bir karar aldığını ispatlamış oldu. Elinde bonservisiyle Atletico Madrid'e imza attı.

Yine Leicester ile sözleşme uzatmayan Tielemans da Aston Villa'ya imza attı. Leicester'ın kayıpları bu iki oyuncuyla sınırlı kalmadı. Madison, Tottenham'a gitti. Harvey Barnes, Patson Daka ve Iheanacho da ayrılacak gibi.

Bir başka futbolcu ise Leeds'te hayal kırıklğı yaşayan Rodrigo Moreno. Takımıyla 1 sezon daha sözleşmesi olmasına rağmen İspanya'ya dönmek istediğini açıkladı. Sevilla öne çıkan takım.

Diğer liglerde de küme düşen takımların yıldızları bir bir transfer oluyor. Hertha Berlin'le 2. lige düşen Lukebakio, Villarreal'in gündeminde. Kiralık olarak forma giydiği Valladolid'de gösterdiği etkileyici performansına rağmen takımının küme düşmesini engelleyemeyen Cyle Larin ise Valladolid sözleşmesindeki satın alma opsiyonunu kullanmasına rağmen La Liga'da forma giymeye devam edecek, Kanadalı golcünün Mallorca ya da Valencia'ya transfer olacağı iddia ediliyor.

Romeo Lavia'nın peşinde ise Arsenal, Liverpool ve Manchester United var. Konuşulan rakam 50 milyon Euro civarında.

Ayrıca Melamed, Ward-Prowse, Rony Lopes, Ampadu ve Summerville gibi oyuncular da kendilerini 2. ligden kurtaracak taliplilerini bekliyor.

Kaynak: Haber Global TV

İngiltere Premier Lig İspanya La Liga İtalya Serie A Almanya Bundesliga transfer haberleri son dakika transfer haberleri