Sumudica önderliğindeki Gaziantep FK yükselişini sürdürdü

Süper Lig Gaziantep FK Rizespor
Sumudica önderliğindeki Gaziantep FK yükselişini sürdürdü
FOTOĞRAF: AA

Süper Lig'in 11. haftasında Gaziantep FK evinde ağırladığı Çaykur Rizespor'u 2-0 mağlup ederek ligde çıktığı son 6. maçında 4. galibiyetini aldı ve küme düşme hattının üstüne çıktı.

Süper Lig'in 11. haftasında Gaziantep Futbol Kulübü ile Çaykur Rizespor kozlarını paylaştı.

Gaziantep Kalyon Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Gaziantep FK rakibini 2-0 mağlup etti.

Kırmızı-siyahlılara galibiyeti getiren golleri 20. dakikada penaltıdan Alexandru Maxim ve 50. dakikada Denis Draguş kaydetti.

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica, mücadelenin 57. dakikasında kırmızı kart gördü.

Antep ekibi bu sonuçla puanını 12 yaparak küme düşme hattından kurtuldu ve 13. sıraya kadar yükseldi, 14 puanda kalan Karadeniz temsilcisi ise haftayı 11. basamakta tamamladı.

Süper Lig'in 12. haftasında Çaykur Rizespor sahasında İstanbulspor'u konuk edecek, Gaziantep FK ise deplasmanda Alanyaspor ile karşı karşıya gelecek.

KARŞILAŞMADA İLGİNÇ ANLAR

Rizespor'da kaleci Gökhan Akkan, aut atışında topu Emirhan Topçu'ya gönderdi. Sonrasında Emirhan, oyunun başlamadığını düşünerek topa elle müdahale edince hakem Ali Şansalan penaltı noktasını gösterdi.

Penaltıda topun başına geçen Rumen futbolcu Maxim, Gaziantep FK'yı 1-0 öne geçirdi.

Süper Lig'in 11. haftasında evinde Çaykur Rizespor'u 2-0 yenen Gaziantep FK'nin yardımcı antrenörü Gabriel Margarit, önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi.

"ÖNEMLİ BİR GALİBİYET ALDIK"

Gaziantep FK'nin teknik direktörü Marius Sumudica'nın karşılaşmada kırmızı kart görmesi nedeniyle maç sonunda düzenlenen basın toplantısına katılan yardımcı antrenörü Gabriel Margarit, kazandıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

"Önemli bir 3 puan aldık, oyuncularım adına gerçekten çok mutluyum. Bugün o istediği, kazanma ruhlarını, güçlerini gösterdiler, sahaya yansıttılar" diyen Margarit, "Taraftarlar adına da mutluyum. Bizi gerçekten desteklediler, arkamızda bizi iten bir güç oldular. Gelecek haftada aynı şekilde devam etmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Global TV