Gaziantep FK

Gaziantep FK

1988 yılında SANKO Holding bünyesinde Sankospor adıyla kuruldu. Mavi-beyazlı renklerle futbol dünyasına giren Sankospor, amatör olarak başladığı futbol macerasında başarılarla, günümüzde Süper Lig'e kadar yükselmeyi başardı. 

1988'de kurulan Gaziantepspor 1993'te 3. Ligde mücadele etmeye başlamıştır. 1996-1997 sezonunda 3. Ligde şampiyon olarak 1. Lige (O zaman ki adıyla Türkiye 2. Futbol Ligine) yükseldi.

1999-2000 sezonundan itibaren Sankospor ismi yerini Gaziantep Büyükşehir Belediyespor olarak değişmiştir.

2001-2002 sezonunda 2. Lig kurulunca bir önceki sezon başarılı olamadığı için 1. Ligden 2. Lige düştü.

2004-2005 sezonunda şampiyonluk sevinci yaşayarak 1. Lig'e çıkmış ve Gaziantepspor'dan tam 20 yıl sonra Gaziantep'li sporseverlere ayrı bir şampiyonluk heyecan ve mutluluğu tattırmıştır. Belediyespor, şampiyon olduğu 22.05.2005'ten bu yana 1. Lig'de mücadele etmektedir. 22 Mayıs 2005 günü takımı 2. ligde şampiyon olup 1. Lige yükselttikten sonra kulübün başkanı, kurucularından Saip Konukoğlu olmuştur.


Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Kulübü, Teknik Direktör Ali Güneş yönetiminde grup birincisi olarak 2004/2005 futbol sezonunda şampiyon olduğu yıl 93 gol atarak Avrupa'nın en çok gol atan takımı olmuş ve bir rekor kırmıştır.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, o tarihte Gaskispor ile ortaklaşa kullandığı Gaski Spor tesislerine sahiptir. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor 2010-2011 sezonunu 57 puanla bitirerek play-off'a kalmıştır. Play-off'ta Orduspor'a 1-0 yenilerek Süper Lig'e çıkamamıştır.

15 Haziran 2017 tarihinde yapılan genel kurulda kulüp yönetimin almış olduğu kararla kulüp, belediye bünyesinden çıkmış ve Adil Sani Konukoğlu başkanlığında adını Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü olarak, renklerini ise kırmızı-siyah-beyaz olarak değiştirmiştir.

Gaziantepspor'un mevcut başkanlığını ise Sayın Adil Sani Konukoğlu yapmaktadır. 

Adil Sani Konukoğlu başkanlığında Gaziantepspor ilk yılı olan 2017-2018 sezonunda Spor Toto 1. Lig'de play-off finali oynama başarısı göstermiş ancak penaltılarda Süper Lig kapısından dönmüştü.

2018-2019 sezonunda bir kez daha şampiyonluk parolasıyla sezona başlayan takımımız, play-off finalinde karşılaştığı Hatayspor'u mağlup ederek şampiyonluk başarısı yakaladı.

Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü, 2019-2020 sezonundan itibaren tarihinde ilk kez Süper Lig'de mücadele etmeye başlamıştır.

12 Eylül 2019 tarihinde dönemin kulüp başkanı Adil Sani Konukoğlu, gerçekleştirilen olağanüstü kongrede görevi mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi'ye devretmiştir.

Kulüp Başkanı Mehmet Büyükekşi, ilk olarak Gaziantepsporün adını "Gazişehir Gaziantep Futbol Kulübü" yerine şehirde oluşan isim kargaşasının önüne geçebilmek olarak adını "Gaziantep Futbol Kulübü" olarak tescil ettirerek birlikteliği arttırmıştır. 

Gaziantepsporün mevcut başkanlık görevini Mehmet Büyükekşi yapmaktadır.

GAZİANTEPSPOR STADI: Maçlarını 33 bin 502 seyirci kapasiteli Kanyon Stadı'nda oynamaktadır.

GAZİANTEPSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ: Teknik direktörlük görevini Marius Şumudica yapmaktadır.

GAZİANTEPSPOR 2020-2021 SÜPER LİG KADROSU:

  ABDUL AZIZ TETTEH 
  ALEXANDRU IULIAN MAXIM 
  ALIN DORINEL TOŞCA 
  ALİ ATEŞ 
  ANDRE ALEXANDRE CARREIRA DE SOUSA 
  ANDRE FELIPE RIBEIRO DE SOUZA 
  BAHADIR GÖLGELİ 
  ÇAĞLAR ŞAHİN AKBABA 
  EL HADJI PAPY MISON DJILOBODJI 
  ENVER CENK ŞAHİN 
  FURKAN SOYALP 
  GÜNAY GÜVENÇ 
  GÜRAY VURAL 
  GÜRKAN OKAN 
  HASAN YURTSEVEN 
  IRANEUTON SOUSA MORAIS JUNIOR 
  JEAN ARMEL KANA BIYIK 
  JEFFERSON NOGUEIRA JUNIOR 
  KENAN ÖZER 
  KUBİLAY AKTAŞ 
  MEHMET ERDEM UĞURLU 
  MEHMET SALİH YİĞİT 
  MUHAMMET DEMİR (Kiralık geldiği takım: MEDİPOL BAŞAKŞEHİR FK ) 
  MUSTAFA BURAK BOZAN 
  OĞUZ CEYLAN 
  ÖKKEŞ KARAOĞLU 
  PAWEL MIROSLAW OLKOWSKI 
  ULAŞ ZENGİN 
  ZVONIMIR KOZULJ