Manchester United'ın efsane kalecisi beyin kanaması geçirdi!

Hollanda Manchester United
Manchester United'ın efsane kalecisi beyin kanaması geçirdi!

Uzun yıllar Manchester United ve Hollanda Milli Takımı'nın kalesini koruyan efsane kaleci Edwin van der Sar, geçirdiği beyin kanaması sonrasında yoğun bakıma kaldırıldı.

De Telegraaf'ın haberine göre; 52 yaşındaki eski kaleci, Hırvatistan'da tatilini yaptığı esnada beyin kanaması geçirdi. Helikopterle hastaneye nakledilen Van der Sar burada yoğun bakıma alındı.

AJAX'TAKİ GÖREVİNDEN "RAHATLAMAM GEREKİYOR" DİYEREK İSTİFA ETMİŞTİ

Haziran ayı başında Ajax'taki CEO'luk görevinden istifa eden Van der Sar, "Artık kendimi bu stresten uzaklaştırmam, rahatlamam ve biraz başka şeyler yapmam gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

EŞİ DE BEYİN KANAMASI GEÇİRMİŞTİ

Van der Sar'ın eşi Annemarie de 2009 yılının Aralık ayında beyin kanaması geçirdi.

AJAX VE MANCHESTER UNITED'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

Hollanda ekibi Ajax'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Cuma günü beyin kanaması geçiren Edwin van der Sar şu anda hastanede yoğun bakımda ve durumu stabil. Ajax'taki herkes Edwin'e acil şifalar diliyor" ifadelerine yer verildi.

Manchester United da çıkan haberlerin ardından bir paylaşımda bulunarak, "Tüm sevgimizi ve gücümüzü sana gönderiyoruz, Edwin." ifadelerini kullandı.

EDWIN VAN DER SAR'IN KARİYERİ

Futbolculuk kariyerinde Ajax, Fulham, Juventus ve Manchester United gibi önemli takımların formalarını giyen efsane kaleci; Ajax ile 300'ün, Manchester United ile 250'nin üzerinde maça çıkmış ve bu takımlarla 2 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Kupası, 4 Premier Lig, 4 Hollanda Eredivisie şampiyonluğu yaşamıştı.

Edwin van der Sar, 2011 yılında 41 yaşındayken Manchester United formasıyla futbola veda etmişti.

Kaynak: Haber Global TV

Manchester United' Hollanda Milli Takımı Edwin van der Sar beyin kanaması