Bastian Schweinsteiger, Alman futbolundaki düşüşü Guardiola'ya bağladı

Almanya Almanya Bundesliga Bayern Münih
Bastian Schweinsteiger, Alman futbolundaki düşüşü Guardiola'ya bağladı

Bayern Münih formasıyla akıllarda yer edinen ünlü eski Alman futbolcu Bastian Schweinsteiger, ülke futbolundaki düşüşten İspanyol teknik direktör Pep Guardiola'yı sorumlu tuttu.

Bayern Münih ve Alman futbolunun efsane isimlerinden Bastian Schweinsteiger; 2018 ve 2022 Dünya Kupası'nda turnuvalara grup aşamasında, EURO 2020'ye de ikinci turda veda eden Almanya Milli Takımı'nın ve ülke futbolunun yaşadığı düşüşten İspanyol teknik direktör Pep Guardiola'yı sorumlu tuttu.

TalkSport'a konuşan Schweinsteiger, "Pep Guardiola, Bayern Münih'e geldiğinde herkesi kendi felsefesine inandırdı, kısa paslara dayalı oynamamız gerektiği ve diğer her şey gibi. Herkes de bunun doğru olduğunu düşündü. Değerlerimizi de bu şekilde kaybettik. Almanya savaşçı ve maçın sonuna kadar koşmaya hazır bir takım olarak bilinirdi. Bunu unuttuk ve kısa paslarla, topla daha güzel oynamaya odaklandık. Son 7-8 yılda bu yüzden gücümüzü çok kaybettik. "

Bayern Münih, Guardiola'nın yönetimindeki 3 yıl boyunca 3 Bundesliga, 2 Almanya Kupası ve 1 Kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu yaşamıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Pep Guardiola Bayern Münih