Ligden çekilme durumundaki yayıncı kuruluş detayı... "Maddi anlamda havuzun düşmesine sebep olacak"

HABER GLOBAL TV
Fenerbahçe Trabzonspor Spor haberleri futbol Süper Lig

Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol, Fenerbahçe'nin ligden çekilmesi durumundaki yayıncı kuruluş detayına dikkat çekti. Sözleşmenin gözden geçirilmesi durumunu hatırlatan Demirkol, "Maddi anlamda havuzun düşmesine sebep olacak" dedi.

Olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçının yankıları sürüyor. Fenerbahçe'nin 2 Nisan'da ligden çekilme dahil her türlü durumun değerlendirileceğini açıkladığı olağanüstü genel kurul kararının ardından Trabzonspor Kulübü de bugün bir basın toplantısı düzenledi. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan, camiasına seslenerek "Tek tek hesap sorulacak" mesajı verdi.

Yaşanan son gelişmeleri Seçil Menteş'e değerlendiren Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol, Doğan'ın özellikle camiasına seslendiğini "Biz davamızda haklıyız ama sahaya girmek doğru değil. Bunun için Trabzonspor ceza almalı" sözünü hatırlattı. Doğan'ın Fenerbahçeli futbolcuların tahrik ettiğine sözlerine de değinen Demirkol, "Özellikle Fenerbahçeli futbolcuları tribünleri germekle suçladı, havaalanından itibaren yapılan tavırların doğru olmadığını ısrarla altını çizerek belirtti. Bir cümle daha söyledi o enteresandı. 'Türkiye'nin neresinde sahaya girmemiş olan, hiçbir suç işlememiş olan biri tutuklanmıştır' dedi. Tutuklananlar arasında herhangi bir fiile karışmamış olanlar olduğunu da belirtti. Belli ki bu tartışma uzun süre devam edecek" ifadelerini kullandı.

"FENERBAHÇE TARAFTARININ ORANI YÜZDE 40"

Fenerbahçe'nin çekilmesi durumunda ligin prestijiyle birlikte yayıncı kuruluşun da yapılan yeni sözleşmede güncelleme isteyebileceği detayını da değerlendiren Fatih Demirkol, "Şartların değişmesi sebebiyle yeniden bir güncelleme isteyecektir. 180 milyon dolara anlaşılmıştı. Ve yayıncı kuruluşun Türkiye Futbol Federasyonu'na verdiği bir rapor var. Bu rapora göre Fenerbahçe taraftarının oranının yüzde 40 olduğunu belirtiyor. Yani bu durumda yayıncı kuruluş 180 milyon dolardan aşağı yukarı 70-80 milyon dolar düşük bir bedelle tekrar ihalenin güncellenmesini isteyebilir. Bu da havuzun miktarının bir hayli düşmesine sebep olacak. Maddi anlamda bu tür sorunlar yayıncı kuruluş anlaşmasıyla başlayacak, ondan sonra sponsorluklar ve ligle ilgili bütün anlaşmalarda bu tarz sorunlar yaşanacak" şeklinde konuştu.