Fenerbahçe ligden çekilecek mi? Demirkol: "Büyük değer kaybına sebep olacak"

HABER GLOBAL TV
Fenerbahçe Trabzonspor Spor haberleri futbol

Olaylı bir şekilde sona eren Trabzonspor maçı sonrası Fenerbahçe'de ligden çekilme dahil her türlü ihtimal masaya yatırıldı. Fenerbahçe'deki gelişmeleri değerlendiren Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol, "Ligden çekilme büyük değer kayıplarına sebep olacak" dedi.

Pazar akşamı oynanan ve büyük olaylara sahne olan Trabzonspor maçının ardından olağanüstü genel kurul kararı alan Fenerbahçe, 2 Nisan'da Ülker Stadyumu'nda toplanacak kurulda ligden çekilme dahil her türlü konunun değerlendirmeye alınacağını açıkladı. Karar KAP'a bildirildi. Kulüpler Birliği Başkanlığı'ndan da istifa eden Ali Koç kulüp televizyonuna yaptığı açıklamada "Kendi bağımızı kendimiz kesmemiz lazım çünkü bu olaylar devam edecek. Dün Cumhurbaşkanımızın da müdahil olmasıyla birlikte bakanlarımız da müdahil oldu ve bizi güvende hissettirdiler. Ancak yerel yönetimlerin bunu sağlaması gerekirdi bu seviyede müdahale yapılmadan" ifadelerini kullanmış ve "Gerekiyorsa da bir alt lige düşeceğiz. Her gün ölmektense bir gün öleceğiz. Gerekirse 1 sene oynar, çıkarız" demişti.

Fenerbahçe'de yaşanan son gelişmeleri Haber Global Spor Spikeri Seçil Menteş'e değerlendiren Haber Global Spor Yorumcusu Fatih Demirkol ligin prestiji, mali değeri ve uluslararası arenada da ülke içinde de yaşayacağı süreçle ilgili negatif şeyler söylenebileceğini kaybetti. Fenerbahçe'nin şampiyonluk yarışında mücadele eden diğer takımlarla rekabetinin bu ligi cazip bir noktaya taşıdığını belirten Demirkol, "Fenerbahçe'nin taraftar sayısının niceliğinin de ne kadar yüksek olduğunu gördüğümüzde Fenerbahçe'nin Süper Lig'den çekilmiş olması her anlamda ligde büyük değer kayıplarına sebep olacak. Zaten Sayın Ali Koç'un da söylemeye çalıştığı şey bu. 'Eğer bize bu anlamda büyük sıkıntılar yaşatıyorsanız o zaman siz öyle davranmaya devam edin biz çekiliyoruz siz de aklınızı başınıza alırsınız. Biz bir yıl olmayacağız, bu süreçte yaşanan bütün kayıplar size Fenerbahçe'nin varlığının ne kadar değerli olduğunu anlatır. Biz bir yıl sonra tekrar döndüğümüzde en azından ona göre bize davranırsınız' anlamında bir beklentiden bahsediyor" şeklinde konuştu.

FENERBAHÇE ÇEKİLİRSE NE OLUR?

Taraftarların ligden çekilme ihtimalinin değerlendirilmesini olumlu karşıladıklarını belirten Fatih Demirkol, bunun bazı dezavantajları olduğunu hatırlatarak "Her şeyden önce Fenerbahçe mali olarak büyük bir kayıp yaşayacak. Hele ki borçların bu kadar tavan yaptığı bir dönemde bu kayıplar Fenerbahçe'ye uzun vadede nasıl yansıyacak? Tabii takım içindeki organizasyonlar ve 1. Lig'de oynamanın getireceği bütün zorlukları da bir tarafa bırakalım. İkinci konu; orada da saldırılar olacak. Çünkü Türkiye'de sistem düzenlenmediği sürece orada da birileri sahaya girecek, size saldıracak, soyunma odasında bir şeyler olacak ve oluyor. Ve siz gittiğinizde bunlarla karşılaşacaksınız" değerlendirmesini yaptı.

Demirkol, 1. Lig'de bir futbol takımının soyunma odasına kilitlendiğini, bir takımın soyunma odasına da egzoz basıldığı olaylarının da yaşandığı hatırlatmasında da bulundu, bunun sonunun bir türlü görülemediğini belirtti.