Juventus, Serie A'da liderliğe yükseldi

İtalya Serie A Juventus Milan
Juventus, Serie A'da liderliğe yükseldi
FOTOĞRAF: Reuters

İtalya Serie A'da 12. hafta mücadelesinde Juventus, Cagliari'yi 2-1 mağlup ederek Inter'i geride bıraktı ve maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Günün diğer maçında ise Milan, Lecce ile 2-2 berabere kaldı.

İtalya Serie A'nın 12. haftasında Juventus ile Cagliari karşı karşıya geldi.

Allianz Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada Juventus, Cagliari'yi 2-1 yenerek ligde üst üste 5. galibiyetini aldı ve yükselişini sürdürdü.

Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren golleri 60'ta Bremer ve 70'te Daniele Rugani kaydetti. 2 maçlık galibiyet serisi sona eren Claudio Ranieri'nin ekibinin tek golü ise 75'te Alberto Dossena'dan geldi.

Juventus'ta forma giyen milli futbolcumuz Kenan Yıldız mücadelede süre almadı.

Juventus bu sonuçla puanını 29 yaparak Inter'i geride bırakarak maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, 9 puanda kalan Cagliari ise ligin 17. sırasında bulunuyor.

Serie A'nın 13. haftasında zirveyi yakından ilgilendiren maçta Juventus sahasında milli futbolcumuz Hakan Çalhanoğlu'nun da formasını giydiği Inter ile karşı karşıya gelecek, Cagliari ise Monza'yı ağırlayacak.

MILAN, LECCE'YE TAKILDI

Serie A'da günün bir diğer mücadelesinde ise Lecce ile Milan karşılaştı.

Via Del Mare Stadyumu'ndaki müsabakada Milan 2-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamayarak Lecce ile 2-2 berabere kaldı.

Milan'ın gollerini 28'de Olivier Giroud ve 35'te Tijjani Reijnders kaydederken, Lecce'nin gollerini ise 66'da Nicola Sansone ve 70'te Lameck Banda kaydetti.

Milan bu sonuçla 23 puanda kalarak ligin 3. sırasında yer aldı, 14 puanı olan Lecce ise ligin 14. basamağında haftayı tamamladı.

Kaynak: Haber Global TV